Home / Voorbereiding project / Ik ben klaar om de vloerverwarming te installeren, maar ik realiseerde me dat de vloersensorkabel te kort is. Kunnen de kabels van de vloersensor of de voeding worden verlengd?

Ik ben klaar om de vloerverwarming te installeren, maar ik realiseerde me dat de vloersensorkabel te kort is. Kunnen de kabels van de vloersensor of de voeding worden verlengd?


Vermijd bij het plaatsen van de vloersensor warmwaterleidingen in de vloer of tochtgevoelige plaatsen (zoals een buitendeur), omdat dit de thermostaat kan beïnvloeden.

Als de kabels van de vloersensor of de voeding bij installatie te kort zijn, kunnen ze allebei worden verlengd door een gekwalificeerde en gecertificeerde elektricien. Alle elektrische aansluitingen moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien, inclusief het verlengen van de vloersensor of voedingskabels.

Voor beide kabels is een ander type verlenging nodig. De voedingskabel kan verlengd worden met een geschikte dubbele aansluitkabel en aardkabel. De vloersonde kan worden verlengd met een beldraad. Neem contact op met een erkend elektricien voor gedetailleerd advies over het verlengen van de kabel.


 

Meer vragen?