modern bedroom

Tapijt


Warme tapijten voelen heerlijk aan, maar ze helpen ook om je huis gezond te houden door de luchtvochtigheid laag te houden en zo huisstofmijt en andere allergenen in toom te houden.

underfloor heating carpet

Voordelen van tapijtverwarming

Vloerverwarming is een geschikt verwarmingssysteem voor tapijt. Zowel elektrische als warmwatersystemen zijn perfect geschikte vloerverwarmingsoplossingen voor gebruik onder een tapijtvloerbedekking.

Vloerverwarming onder tapijt heeft verschillende voordelen. Allereerst hygiëne. Tapijt heeft de neiging stof te absorberen. Bovendien zorgt de warme lucht van conventionele radiatoren ervoor dat de lucht in de kamer circuleert. Hierdoor circuleren stof en onzuiverheden. Vloerverwarming verwarmt voorwerpen in plaats van de lucht en veroorzaakt geen luchtcirculatie. Stralingswarmte is daarom het meest geschikte verwarmingssysteem voor tapijten.

foil heater

Elektrische verwarmingssystemen voor tapijt

De meest gebruikte oplossing voor vloerverwarming bij tapijt is de Warmup Folieverwarming. De Folieverwarming is speciaal geschikt voor gebruik bij zwevende vloeren en grote en regelmatig gevormde ruimtes. De superdunne, volledig geaarde, vlakke aluminiumfolie verhoogt het vloerniveau niet zichtbaar en is daarom een geweldige oplossing voor renovaties.

Bij het installeren van het systeem moet de betonnen of multiplex ondergrond waarop het verwarmingssysteem wordt geïnstalleerd extra geïsoleerd zijn. Dit bevordert de efficiënte werking van het systeem. Warmup isolatieplaten of Warmup Geïsoleerd onderlaag zijn ontworpen om de vloerverwarming de beste prestaties te laten leveren door de onderlaag en het tapijt erop.

WDO Dubbele Bovenlaag

Dubbele bovenlaag wordt aanbevolen voor gebruik met Warmup Folieverwarming en geïsoleerde onderlaag voor een complete elektrische vloerverwarmingsoplossing die perfect is voor zachtere vloerafwerkingen.

De twee lagen Dubbele Bovenlaag liggen boven de Folieverwarming en fungeren als een sterke en stabiele ondervloer die de vloerverwarming beschermt tegen zware belasting zoals grote boekenkasten of bedden. Het systeem is zwevend en snel en eenvoudig te installeren.

modern home interior with dark blue sofa

Thermische weerstand

Bij het kiezen van je vloerbedekking moet je letten op de totale dikte van alle materialen boven de vloerverwarming, inclusief eventuele onderlagen en bovenlagen.

Het ondertapijt moet een lage warmteweerstand hebben en de tapijtrug moet van jute zijn om een efficiënte werking van het systeem te bevorderen. Een vilten ondertapijt mag niet worden gebruikt omdat het een thermische blokkade kan vormen die de prestaties van het systeem belemmert.

Tog-waarde

Alles boven de vloerverwarming, inclusief ondertapijt, toplaag en de uiteindelijke vloerafwerking, moet binnen de grenzen vallen die in de onderstaande tabel zijn aangegeven. Tapijt is meestal 1,0 tot 2 tog, maar je moet altijd bij de fabrikant nagaan of het geschikt is voor vloerverwarming en ervoor zorgen dat de totale tog-waarde (inclusief ondertapijt of overlays) de 1,5 niet overschrijdt. Het wordt afgeraden om vloerverwarming met tapijt te installeren als niet aan de onderstaande grenswaarden wordt voldaan. Dit kan de werking van het systeem belemmeren en ertoe leiden dat het systeem niet naar wens werkt.

modern Empty Room

Warmteoverdracht grenzen

De vloertemperatuur mag niet hoger zijn dan 27 °C, wat wordt beveiligd door een thermostaat te gebruiken, wat betekent dat het vloerverwarmingssysteem beperkt is tot een bepaalde maximale warmteafgifte. Als je hulp nodig hebt bij het bepalen van de verwarmingsbehoefte van je kamer en bij het kiezen van het geschikte vloerverwarmingssysteem, dan staat ons deskundige team voor je klaar om je te helpen en kan het je een schatting geven van het warmteverlies en de warmteafgifte van het systeem en je helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jouw huis.

De onderstaande cijfers gelden alleen voor elektrische vloerverwarmingssystemen. Watersystemen hebben een breder grenswaardenbereik door de variabelen van de specificatie.

Grenzen aan warmteoverdracht
Tog 1,5 (tenzij anders vermeld)
RSI  0,15m² K/W (tenzij anders vermeld)

carpet

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven