modern conservatory

Vloerverwarming in de serre


Serres brengen het buitenleven in huis en als ze voorzien zijn van vloerverwarming kun je ze het hele jaar door gebruiken.

dining room table and chairs in open kitchen

Voeg waarde toe aan je serre met vloerverwarming

Investeren in een serre is een populaire keuze bij huiseigenaren. Het geeft je niet alleen extra leefruimte, je voegt vaak ook waarde toe aan de prijs van je huis met minimale bouwverstoringen.

Voordelen van verwarmde vloeren in een serre

Veel mensen gebruiken een serre als zomerruimte, om te genieten van de zon en het uitzicht op de tuin. Met een serre met vloerverwarming creëer je een unieke leefruimte waar je ook in de koelere maanden van kunt genieten, zodat je zonnige winterdagen kunt doorbrengen vanuit de warmte van je eigen huis. Vloerverwarming is ook een onzichtbaar systeem, waardoor je meer ruimte hebt om van te genieten omdat er geen grote radiatoren nodig zijn.

Vloerverwarming is geschikt voor bijna elke vloerafwerking, maar een praktische en duurzame vloer is meestal het beste voor een serre. Keramische tegels of natuursteen is een populaire en snel reagerende vloerafwerking en is ideaal voor gebruik met vloerverwarming.

Welk systeem moet ik kiezen?

Elektrische systemen

Al onze elektrische systemen zijn ontworpen om de hoge output te geven die nodig is in een serre, maar voor totale flexibiliteit gebruik je ons DCM-PRO systeem, dat ontworpen is om schade aan tegelvloeren te voorkomen.

Watersystemen

Gewoonlijk worden watersystemen aanbevolen voor nieuwbouwprojecten waarbij de opbouw van de vloer in de ontwerpfase kan worden overwogen, maar ons Ultra-12 systeem biedt een lager profiel met een diepte van slechts 18 mm.

modern conservatory with underfloor heating

Bouwvoorschriften Serres

Een van de eerste overwegingen is of je een volledige serre of een serre wilt. Je keuze heeft invloed op de kosten, of je een bouwvergunning nodig hebt en welke bouwvoorschriften van toepassing zijn.

Volgens de toezichthouder voor de raamindustrie, is de definitie van een serre:

 • Niet minder dan 75% van het dakoppervlak is gemaakt van lichtdoorlatend materiaal
 • Niet minder dan 75% van het dakoppervlak is gemaakt van lichtdoorlatend materiaal
 • Het is onverwarmd of wordt verwarmd door een systeem met
 • Een eigen en aparte verwarmingsregeling
 • Het moet van het hoofdverblijf gescheiden zijn door ‘externe’ deuren

Om er zeker van te zijn dat je optimaal van je serre of serre kunt genieten, installeer je een Warmup Elektrisch Vloerverwarmingssysteem en voldoende isolatie om de ruimte het hele jaar door optimaal te benutten, ongeacht de buitentemperatuur.

modern orangery with garden furniture

Warmteverlies in je serre

De stralingswarmte die door een vloerverwarmingssysteem wordt geproduceerd zal minder snel ontsnappen via de ramen of glazen wanden van de kamer. Omdat serres en veranda’s bijna volledig uit glas bestaan, is het ook essentieel om de isolatie goed te regelen. Je wilt niet dat er koude lucht naar binnen komt, maar tegelijkertijd wil je ook niet dat de warme lucht die binnen ontstaat ontsnapt door slechte isolatie. Je serre verwarmen met vloerverwarming en Warmup isolatieplaten gebruiken is een ideale oplossing om de energie-efficiëntie van de ruimte te maximaliseren.

Je moet ook een warmteverliesberekening laten maken om er zeker van te zijn dat het verwarmingssysteem dat je kiest aan de verwarmingseisen van je serre of veranda kan voldoen.

underfloor heating tiles in conservatory

Kosten voor het installeren van vloerverwarming in een serre

De initiële kosten van een Warmup systeem voor je serre zijn afhankelijk van welk systeem je kiest en de grootte van de ruimte die verwarmd moet worden. Als we het losse kabelsysteem als voorbeeld nemen, dan kost het verwarmen van een ruimte van 6 m2 met de bijbehorende isolatie en een Warmup thermostaat om het systeem te regelen ongeveer €700 + BTW. Vraag een offerte aan bij Warmup voor de exacte kosten van jouw serre.

Verwarmde vloeren zijn veel energiezuiniger en daarom goedkoper in gebruik dan traditionele centrale verwarmingssystemen. Het gebruik van een van onze systemen met een Warmup Slimme Thermostaat levert je grote besparingen op je verwarmingskosten op. Gebruik onze verbruikskostencalculator om uit te vinden hoeveel je kunt besparen.

modern conservatory

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven