Hoe werkt vloerverwarming?

We weten dat je soms hulp nodig hebt bij het kopen van een nieuw verwarmingssysteem. We kennen ook de typische vragen die mensen stellen als ze erover denken om vloerverwarming aan te schaffen, dus hebben we deze koopgids samengesteld om je te helpen. Of je nu op zoek bent naar een verwarmingssysteem voor het hele huis of voor één kamer, onze gids vertelt je hoe vloerverwarming werkt en hoe het systeem je kan helpen om warm te blijven als het koud wordt.

Elektrische vloerverwarming werkt door een verwarmingskabel of -mat onder de vloer te leggen. Het verwarmingssysteem warmt op als het systeem aan staat, verwarmt het vloeroppervlak en zorgt voor stralingswarmte die gelijkmatig verdeeld wordt en de kamer vanaf de grond verwarmt. Buisverwarmingssystemen maken gebruik van water vloerverwarmingsbuizen die verwarmd water voorzichtig onder het vloeroppervlak pompen. Met stralingswarmte voel je het comfort eerder en bij een lagere temperatuur. Er is een minimale luchtstroom, waardoor de temperatuur overal in de kamer comfortabel en gelijkmatig blijft.

Alles wat je moet weten

Welk systeem is het beste voor mij?

Of je nu een elektrisch of nat vloerverwarmingssysteem wilt installeren, onze oplossingen zijn perfect voor elk project.

Kan vloerverwarming mijn kamer verwarmen?

Vloerverwarming is ideaal om warmte te brengen in elke kamer van je huis en is geschikt voor bijna alle vloertypes.

Kosten en installatie van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft lage bedrijfskosten op de lange termijn en veel van onze systemen kunnen in minder dan een dag worden geïnstalleerd.

modern living room with white sofa

Elektrische systemen en systemen op waterbasis

Er zijn twee soorten systemen verkrijgbaar: elektrische vloerverwarming en vloerverwarming op basis van warm water. De eerste maakt gebruik van elektriciteit om een zeer dunne draad te verwarmen en de tweede gebruikt warm water dat door de verwarmingsbuis circuleert.

De geschiktheid van elk systeem hangt af van je project en voorkeur. Het elektrische systeem is misschien beter voor kleine ruimtes zoals badkamers en renovaties, omdat het de vloer niet verhoogt. Natte systemen zijn ideaal voor grotere ruimtes of nieuwbouw omdat ze in de structurele ondervloer worden ingebouwd.

stylish bedroom interior design

Zal vloerverwarming mijn kamer verwarmen?

Elektrische vloerverwarming is verkrijgbaar in verschillende warmtevermogens, met een hoger wattage om voldoende warmte te leveren voor ruimtes met veel warmteverlies, zoals serres. Natte vloerverwarmingssystemen genereren meestal temperaturen van 40°C tot 65°C graden, en de werkelijke vloertemperatuur zal gemiddeld 23°C tot 32°C graden zijn, wat betekent dat voor een ruimte met veel warmteverlies de temperatuur kan worden aangepast om voldoende comfort te bieden.

De warmteafgifte van een vloerverwarming systeem moet groter zijn dan het warmteverlies van de kamer of ruimte die het verwarmt, wil het systeem voldoende warmte leveren. Het is dus belangrijk om een warmteverliesberekening uit te voeren om er zeker van te zijn dat het systeem geschikt is. Dit kan worden uitgevoerd door een architect of een verwarmingsmonteur en zal je helpen om de juiste warmteafgifte voor het vloerverwarmingssysteem te kiezen. Als je niet zeker bent van het warmteverlies, neem dan contact met ons op en wij helpen je het juiste systeem te kiezen.

vintage style kitchen interior

Vloerverwarmingen voor elk type project

Wij bieden vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor zowel nieuwbouwprojecten, waarbij je een huis of nieuwe aanbouw bouwt, als renovatieprojecten, waarbij je een vloerverwarming achteraf installeert met de vloerafwerking van je bestaande kamer.

We raden meestal watersystemen aan voor installatie in nieuwbouwprojecten, omdat deze systemen een arbeidsintensiever installatieproces vereisen en er in de eerste ontwerpfase van het project rekening kan worden gehouden met hun specifieke vereisten.

Elektrische systemen zijn perfect voor woningrenovatieprojecten omdat ze snel geïnstalleerd kunnen worden en omdat ze door hun lage ontwerp weinig tot geen invloed hebben op de vloerhoogte van je huis.

Het Warmup assortiment verwarmingsoplossingen kan worden gebruikt met bijna elke vloerafwerking en in elke kamer van je huis.

marble and wood bathroom

Kosten van het systeem

Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar en de kosten van vloerverwarming hangen af van de looptijd, de warmteafgifte, de grootte van de verwarmde ruimte en het type systeem. Ook heb je een thermostaat nodig om het systeem te regelen, die los van het verwarmingssysteem wordt verkocht. Om de aanschafkosten van een systeem te weten te komen, kun je een Offerte aanvragen. Wij komen dan bij je terug met een gedetailleerde offerte die aan je eisen voldoet.

De lage gebruikskosten van vloerverwarming zijn gekoppeld aan energieprijzen, de grootte en hoogte van de kamer en de gebruikstijd. Door een slimme thermostaat te installeren, zoals de Warmup 6iE Slimme WiFi-thermostaat, kun je nog meer geld besparen op je energierekening. Als je de 6iE samen met onze MyHeating app gebruikt, kun je meer besparen door je energieverbruik te verminderen. Lees onze Thermostaat koopgids om een beter idee te krijgen van de beste verwarmingsregelaar voor jou.

underfloor heating installer

Installatie

De systemen kunnen worden geïnstalleerd door een bekwame doe-het-zelver, maar je kunt het systeem ook door een professionele installateur laten installeren. Alle elektrische werkzaamheden, inclusief de bedrading en het aansluiten van de thermostaat op het verwarmingssysteem, moeten worden uitgevoerd door een deel P gecertificeerde/NICEIC elektricien.

Ook al staat vloerverwarming bekend om zijn betrouwbaarheid, toch is het belangrijk om er na de installatie voor te zorgen dat je systeem gedekt is met de juiste Warmup garanties en waarborgen.

Het is ook aan te raden om het systeem te installeren met voldoende isolatie, zoals isolatieplaten, die de opwarmtijd verkorten door de warmte naar het vloerniveau te duwen en warmteverlies naar de ondervloer te voorkomen.

Lees ons Blog

underfloor heating tiles

Beste vloerbedekking voor vloerverwarming

Of je nu aan het renoveren bent of een vloer kiest voor nieuwbouw, in dit artikel leggen we uit wat je moet weten over de verschillende vloeren voor vloerverwarming.

modern living room with sofa

Voor- en nadelen van vloerverwarming

Deze blogpost bespreekt de voor- en nadelen van vloerverwarming. Vraag je je af of een vloerverwarming voor jou geschikt is? Ontdek het hier.

underfloor heating warmth

De 10 meest gestelde vragen

In deze gids beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over vloerverwarmingssystemen. Ontdek de antwoorden en ontdek de voordelen van vloerverwarming.

get a quote

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven