inscreed heating cable

Vloerverwarmingskabels

Elektrische vloerverwarmingskabels bieden een energiezuinige oplossing voor vloerverwarming bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

DCM-PRO V3 elektrische verwarming

DCM-PRO Systeem Hoog Wattage

Het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem bestaat uit een verwarmingskabel en een begeleidend membraan waarin de kabel wordt aangebracht. Het membraan werkt als een ontkoppelingslaag die schade aan de vloerafwerking door beweging van de ondervloer kan helpen voorkomen.


Bekijk Product ➝

Betonkabel

De Betonkabel is een elektrische vloerverwarmingskabel die ideaal is voor installatie in ondervloeren met een dekvloer in nieuwbouwprojecten. Hij warmt langzamer op en koelt langzamer af dan andere systemen, waardoor hij geschikt is voor gebruik in ruimtes die constant in gebruik zijn.


Bekijk Product ➝

DCM-PRO Systeem Laag Wattage

Het DCM-PRO laag vermogen vloerverwarmingssysteem is de ideale oplossing voor projecten met lage energievereisten. Een ideale passief bouw product.


Bekijk Product ➝
underfloor heating cables

Wat zijn elektrische vloerverwarmingskabels?

Verwarmingskabels zijn elektrische draden voor vloerverwarming die rechtstreeks op of in de ondervloer geïnstalleerd kunnen worden, zonder dat er een onderlaag van matten nodig is. Ze bieden een grote flexibiliteit voor het ontwerp van de lay-out omdat ze rond vaste objecten en architecturale kenmerken kunnen worden gelegd, waardoor ze de perfecte vloerverwarmingsoplossing zijn voor badkamers en onregelmatig gevormde kamers.

De afstand tussen de kabels kan worden aangepast aan de gewenste warmteafgifte (W/m2). Warmup’s assortiment verwarmingskabels omvat het Losse Draadsysteem en het Betonkabelsysteem. Het DCM-PRO verwarmde ontkoppelingssysteem heeft een verwarmingskabel met een bijbehorend antifractiemembraan.

Voordelen

Geen verspilling. Krijg de perfecte lengte verwarmingskabel voor je project

Flexible verdeling. Plaats de kabel naar wens.

Snelle installatie. Kan worden geïnstalleerd zonder specialistisch gereedschap.

Laag profiel. Weinig tot geen impact op de vloeropbouw

Energiezuinig. Verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen.

Geschikt voor alle projecten en vloertypen

elegant and vintage apartment interior

Welke kabel is het beste voor mij?

Ongeacht de vloerafwerking, het type ondervloer of de omvang van je project, er is een elektrische vloerverwarmingskabel die geschikt is voor jouw vereisten.

Vloerafwerking en type ondervloer

Het Losse Kabel Systeem is ideaal voor gebruik met stenen en keramische tegelvloeren en kan geïnstalleerd worden op isolatieplaten over betonnen ondervloeren.

Als je een betonnen dekvloer gebruikt als onderdeel van een bouwproject, dan is de Betonkabel speciaal ontworpen om in dit type ondervloer geïnstalleerd te worden en kan hij gebruikt worden met een breed scala aan vloerafwerkingen.

Het DCM-PRO systeem is de perfecte vloerverwarming voor gebruik bij de afwerking van tegelvloeren. Het is een verwarmd ontkoppelingssysteem dat gebruik maakt van een antibreukmembraan waarin de verwarmingskabel wordt bevestigd.

minimal style white bathroom

Vloeropbouw & kamertypes

Verwarmingskabels bieden een vloerverwarmingsoplossing met een laag profiel die het vloerniveau niet substantieel verhoogt. Het losse kabel systeem is met slechts 2,5 mm de dunste verwarmingskabel op de markt, waardoor het een ‘onzichtbaar’ verwarmingssysteem is dat binnen een laag egalisatiemiddel of tegellijm kan worden geïnstalleerd. De Betonkabel heeft een iets dikkere breedte van 6 mm, maar wordt rechtstreeks in een betonnen ondervloer geïnstalleerd en heeft dus geen invloed op de opbouw van de vloer, terwijl de DCM-PRO een systeemdiepte van 5,5 mm heeft.

Alle verwarmingskabels moeten worden geïnstalleerd in combinatie met geschikte isolatiematerialen die de energiezuinigheid van het systeem verbeteren. Verwarmingskabels worden aanbevolen voor onregelmatig gevormde kamers en kamers met meerdere armaturen, zoals badkamers. Je kunt de kabels op de ondervloer leggen in de lay-out die het meest geschikt is voor je ruimte en ze gemakkelijk om hoeken en vaste objecten zoals baden en douchebakken wikkelen. Als je vloerverwarming wilt installeren in een regelmatiger gevormde kamer met open vloeroppervlakken, bieden onze elektrische vloerverwarmingsmatten misschien een betere oplossing voor jouw behoeften.

Warmup heating cable installation

Vloerverwarming Kabel Installatie

Verwarmingskabels zorgen voor een snelle installatie en kunnen zonder specialistisch gereedschap worden geïnstalleerd. De Betonkabel moet minimaal 50 mm diep in een dekvloerconstructie worden gelegd. De kabel moet aan de ondervloer worden bevestigd met de bijgeleverde metalen bevestigingsstrips die de kabel op zijn plaats houden voordat er een cementdekvloer overheen wordt gegoten.

Om het losse kabel systeem te installeren, moet je gewoon de ondervloer voorstrijken en het kabellay-out aftekenen voordat je de kabel plaatst waar hij nodig is. Zorg er altijd voor dat de afstand tussen de kabels minstens 50 mm bedraagt. Losse Wire kun je bedekken met een dunne laag egalisatiemiddel of tegellijm voordat je het bedekt met de vloerafwerking van je keuze.

Dankzij de zelfklevende achterkant kan het DCM-PRO ontkoppelingsmembraan snel en gemakkelijk op de ondervloer bevestigd worden. De roosters van het membraan fungeren als een pad voor de DCM-PRO verwarmingskabel. Je hoeft de kabel alleen maar met je handen op zijn plaats te duwen, waarbij je een minimumafstand van 60 mm tussen de kabeldoorvoeren aanhoudt. Als je tevreden bent met de plaatsing van de kabel, bedek je het met egaline of tegellijm.

Gerelateerde artikelen

Je hebt dus besloten dat je je huis wilt verwarmen met vloerverwarming, maar hoe kies je tussen een elektrisch systeem en een systeem op basis van water?

Lees ons artikel over manieren om flink te besparen op je energierekening.

Kosten vloerverwarming

Ontdek de prijs en kostenbesparingen van een vloerverwarmingsoplossing voor jouw huis.

get a quote

Ontvang vandaag nog een gratis offerte

Ontdek het perfecte elektrische vloerverwarmingssysteem voor jouw huis, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snelle installatietijden.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven