woonkamer met vinyl vloer

Vloeren voor vloerverwarming

Vloerverwarming kan onder vrijwel elke vloerafwerking worden gebruikt. Het beste vloertype voor vloerverwarming is een vloer met een goed warmtegeleidingsvermogen, zodat de vloer sneller opwarmt, meer warmte afgeeft en efficiënter werkt. Het enige verschil tussen welke vloerafwerking je gebruikt voor een vloerverwarmingssysteem is de warmtegeleiding van het materiaal.

underfloor heating tiles

Tegels & Steen

Door de uitstekende thermische eigenschappen zijn tegels en stenen ideaal voor gebruik met vloerverwarming in ruimtes met veel warmteverlies, zoals serres. Ze kunnen verwarmd worden tot 29°C of meer, wat een hoge warmteafgifte geeft tot 200W/m². Tegels en steen houden de warmte ook goed vast, waardoor het systeem efficiënt is.


Lees meer ➝
underfloor heating laminate

Laminaat

Laminaatvloeren zijn perfect voor gebruik met vloerverwarming. Het belangrijkste is dat je voor warmtegeleiding zorgt, wat het beste gaat als je laminaat met een hogere dichtheid gebruikt. Dus hoe dunner het vloermateriaal en hoe hoger de dichtheid, hoe korter de opwarmtijd en hoe beter het systeem reageert.


Lees meer ➝
underfloor heating wood floor

Hout & Parket

Houten- en parketvloeren bieden veel flexibiliteit in huis. Verschillende soorten houten vloeren hebben verschillende thermische eigenschappen. Hoe dichter en hoe dunner de vloerdelen of vloeren van natuurlijk hout zijn, hoe beter ze warmte geleiden en hoe geschikter ze zijn voor vloerverwarming.


Lees meer ➝
underfloor heating carpet

Tapijt

Tapijt is geschikt voor vloerverwarming op voorwaarde dat het materiaal van het tapijt of ondertapijt niet werkt als een isolator die de warmte tegenhoudt. De totale tog van alle materialen, inclusief ondertapijt en overlays, mag niet meer zijn dan 1,5 tog, zodat het systeem voldoende warmte afgeeft.


Lees meer ➝
underfloor heating vinyl

PVC & Vinyl

PVC vloeren kunnen veilig gebruikt worden met vloerverwarming. PVC warmt snel op en koelt snel af. Voor PVC vloeren geldt een beperking van de vloertemperatuur, meestal 27°C, waardoor de warmteafgifte wordt beperkt. Ze worden daarom niet aanbevolen in ruimtes met veel warmteverlies, zoals oudere serres.


Lees meer ➝
underfloor heating concrete

Beton & Gietvloer

Dankzij hun hoge thermische massa zijn betonnen vloeren ideaal voor gebruik met vloerverwarming. Beton warmt snel op en houdt de warmte goed vast, en slaat zelfs de warmte op die door zonnewarmte wordt geproduceerd, waardoor een verwarmde gepolijste betonnen vloer een geweldige optie is voor je huis.


Lees meer ➝
contemporary lounge with staircase

Beste vloer voor vloerverwarming

Ons assortiment elektrische en watervloerverwarmingssystemen biedt een grote flexibiliteit voor gebruik met alle vloerafwerkingen in je huis. Het beste vloertype voor vloerverwarming zijn tegels en natuursteen. Tegels en steen hebben een hoge warmtegeleiding, wat betekent dat de warmte van een vloerverwarmingsbuis of -draad snel wordt overgedragen op het vloeroppervlak. Ons DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem is een innovatieve elektrische vloerverwarming die speciaal ontworpen is voor gebruik met vloerafwerkingen van tegels en steen.

Parket is het beste type houten vloer voor gebruik met een vloerverwarmingssysteem, omdat het goed reageert op veranderingen in de vloertemperatuur. Andere houten vloeren en laminaatvloeren kunnen ook worden gebruikt, maar bij zachter en minder dicht hout moet je letten op de dikte van de vloerdelen, zodat de vloerdelen niet werken als een isolator die de warmte tegenhoudt. Als algemene regel voor houten vloeren geldt dat de oppervlaktetemperatuur van de vloer niet hoger mag zijn dan 27°C.

underfloor heating amtico

Isolatie aanbrengen onder je vloerafwerking

We raden aan om isolatie van goede kwaliteit te installeren bij je nieuwe elektrische of watervloerverwarmingssysteem. Isolatie vermindert warmteverlies in je huis, waardoor de warmte die door de vloerverwarming geproduceerd wordt in de kamer blijft. Onze isolatieproducten verbeteren ook de opwarmtijden van onze systemen, waardoor de energie-efficiëntie van vloerverwarming toeneemt en de verbruikskosten op lange termijn nog lager zijn.

Alle natte systemen worden geleverd met bijbehorende isolatieplaten en onze elektrische verwarmingen kunnen naast onze isolatieplaten of Ultralight vloerverwarmingsplaten worden geïnstalleerd. Al onze isolatieproducten werken met elk vloertype.

ido

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, ‘s werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven