/ Blog / Nieuws

Introductie van DCM-PRO met vliesrug voor oneven ondervloeren

DCM-PRO V3 close up

Het DCM-PRO verwarmde ontkoppelingssysteem van Warmup is een populaire oplossing voor elektrische vloerverwarming die energiezuinige warmte heeft gebracht in huizen over de hele wereld. De nieuwe update heeft een nieuw membraanontwerp dat nu verkrijgbaar is in twee opties: de klassieke Peel & Stick, met een zelfklevende achterkant, en een nieuwe vliesrug. In dit artikel bespreken we de vele voordelen van deze innovatie. We onderzoeken:

  • Voor welk soort project is het nieuwe membraan met vliesrug het meest geschikt?
  • Het gemak waarmee dit systeem kan worden geïnstalleerd op oneffen, vochtige ondervloeren
  • Hoe het DCM-PRO membraan is verbeterd voor optimale prestaties
  • Hoe het gebruik van egalines met DCM-PRO soepeler is dan ooit

De voordelen van DCM-PRO met nog meer installatieflexibiliteit

DCM-PRO heeft een uniek ontwerp dat tegelvloeren kan helpen beschermen tegen schade door zijdelingse beweging van de ondervloer. Het is een ideale oplossing voor elektrische vloerverwarming voor kamers in alle soorten en maten en de combinatie van verwarmingskabel en membraan biedt snelle installatietijden waardoor je snel kunt genieten van energiebesparende warmte.  Om nog meer functionaliteit te leveren, is DCM-PRO bijgewerkt met een geoptimaliseerd castellatieontwerp en twee verschillende membraanopties om een echt veelzijdige installatiemethode voor je huis te bieden.

Membraan met vliesrug voor grove en ongelijkmatige ondervloeren

Het klassieke Peel & Stick membraan heeft een zelfklevende achterkant waardoor het perfect is voor een snelle installatie op gladde, vlakke en vlakke ondergronden. Maar hier bij Warmup begrijpen we dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvol project en daarom bieden we een nieuw DCM-PRO membraan met vliesrug aan dat ontworpen is voor gebruik met traditionele kleefmiddelen op oneffen ondervloeren.

Het membraan met vliesrug is een geweldige vloerverwarming als je op zoek bent naar een meer conventionele installatiemethode. Door gebruik te maken van de vlieseline-optie hoeven je ondervloeren niet glad te zijn voordat je het verwarmingssysteem aanbrengt, waardoor je tijd bespaart op extra voorbereiding. Het gebruik van lijm absorbeert ook een deel van de onregelmatigheden van de ondervloer.

Gemakkelijk te installeren tijdens de koudere maanden

Denk je erover om in de winter vloerverwarming in je huis te installeren? Het DCM-PRO membraan met vliesrug is ideaal voor installatie tijdens de koudere perioden van het jaar omdat het over vochtige vloeren kan worden geïnstalleerd, terwijl het Peel & Stick membraan een droog oppervlak nodig heeft om succesvol te hechten. Dus als je het systeem bijvoorbeeld aanbrengt in een project met veel koude condensatie in januari, dan zal het vliesdoek met tegellijm voor een goede hechting met de ondervloer zorgen, ondanks de omgevingsfactoren.

Een ander voordeel van het gebruik van een membraan met vliesrug is dat tegellijm gewoonlijk 2-4 uur nodig heeft om te drogen, zodat het membraan kan worden aangepast als je het tijdens de eerste installatie verkeerd hebt gelegd.

DCM Pro Fleece electric UFH cutaway

Vernieuwd membraanontwerp voor een nog soepelere installatie

De nieuwe generatie DCM-PRO heeft een vernieuwd castellatieontwerp voor een verbeterde installatie. Het is nu gemakkelijker dan ooit om de kabels met de hand in de verdraaiingen aan te brengen en het zachtere materiaal dat voor het membraan is gebruikt levert ook minder belasting op je knieën tijdens de installatie.

DCM-PRO heeft nog steeds een laag profiel zodat het een verwaarloosbaar effect heeft op de opbouwhoogte van de vloer, waardoor het de perfecte verwarmingsoplossing is voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.  De DCM-PRO is verkrijgbaar in heldere, handige maten en moet worden geïnstalleerd met hoogwaardige isolatie en een slimme thermostaat om het energieverbruik met wel 35% te verminderen in vergelijking met traditionele radiatorsystemen. Benieuwd hoeveel geld je kunt besparen met vloerverwarming? Lees onze kostengids voor alles wat je moet weten.

Ontwikkeld voor gebruik met egalines

DCM-PRO met een vliesrug maakt het mogelijk om tijdens de installatie een ruimere keuze aan egalisatiemiddelen te gebruiken. Sommige egalines kunnen tijdens het uitharden krimpen, wat kan leiden tot spanningsscheuren, maar het vernieuwde ontwerp van DCM-PRO kan helpen voorkomen dat dit een negatieve invloed heeft op je project. Het membraan met vliesrug is goedgekeurd door Instarmac voor gebruik met S1 lijm, Level IT 2 en Level IT Ultimate egalisatiemiddelen, waardoor het een echte veelzijdigheid biedt voor uw vloerverwarmingsinstallatie.

Waar kan ik DCM-PRO kopen?

U kunt ontdekken hoeveel DCM-PRO voor uw huis zal kosten door direct online een offerte aan te vragen en al onze systemen kunnen worden gekocht bij ons netwerk van verkooppartners.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven