Home / Bedrading / 4iE Slimme WiFi Thermostaat

Wanneer moet ik kiezen? Lucht vs. vloer bij het programmeren van mijn thermostaat?


Regeling lucht/vloer

Als de 6iE, Element en 4iE thermostaat wordt geïnstalleerd volgens onze handleiding, kan hij werken met de geïnstalleerde vloersensor of de ingebouwde luchtsensor van de thermostaat. De thermostaat werkt maar met één sonde en de sonde die je kiest heeft een grote invloed op de werking van het product. Het maakt niet uit met welke sonde je werkt, de temperatuurmetingen op beide locaties worden altijd weergegeven op het beginscherm van de thermostaat.

Als de thermostaat is ingesteld op het “Grote Temperatuur”-display, geven de woorden rechts van het grote middelste getal aan met welke vloersensor je vloer werkt. Dit is “lucht” of “vloer”. In de rechterbovenhoek vind je de temperatuurwaarde van de tegenoverliggende sonde.

De luchtsonde kiezen

Als je het Warmup systeem hebt geïnstalleerd voor primaire verwarming in je huis, dan zal de werking via de luchtsonde je de resultaten geven die je wilt bereiken. Als de 4iE is ingesteld om via de luchtsensor te werken, zal de vloerverwarming naar behoefte aan- en uitschakelen om de hele kamer te verwarmen tot de door jou ingestelde temperatuur op thermostaatniveau.

Opmerking: Bij installatie onder kwetsbare vloerbedekkingen zoals vinyl, tapijt of hout moet een vloersensor worden geïnstalleerd. Een vloersensor is nodig om ervoor te zorgen dat de vloer de maximumtemperatuur voor dit soort vloerbedekkingen niet overschrijdt.

De vloersensor kiezen

In veel gevallen wordt Warmup geïnstalleerd om de onaangename kou uit de vloer te halen. In deze situaties werkt ons systeem het meest efficiënt met de vloersensor. Als je ervoor kiest om met de vloersensor te werken, activeert de temperatuur die op de installatie locatie wordt gemeten de thermostaat om het verwarmingssysteem in of uit te schakelen.


 

Meer vragen?