minimalistische zwarte keuken

Vloerverwarming voor je keuken


Vloerverwarming is de perfecte oplossing voor een keuken waar de ruimte beperkt is.

minimalist Scandinavian white kitchen

Waarom vloerverwarming in je keuken?

Als het hart van het huis is onze keuken meestal de meest gebruikte ruimte in huis en moet ze geschikt zijn om te entertainen, te koken en te ontspannen. Vloerverwarming is ideaal voor gebruik in keukens omdat het een ‘onzichtbare’ benadering van thuisverwarming levert, perfect voor kamers met weinig tot geen muurruimte voor plinten.

Warmup vloerverwarmingssystemen, of ze nu als hoofd- of als bijverwarming worden gebruikt, bieden je ongeëvenaard comfort op een kosteneffectieve manier. Als je aan het renoveren bent, is elektrische vloerverwarming de ideale aanvulling op je project omdat het de vloer niet hoger maakt en je jarenlang van warme keukenvloeren kunt genieten. Het systeem biedt ontwerpvrijheid door meer ruimte vrij te maken omdat er, afhankelijk van het warmteverlies, geen grote radiatoren nodig zijn. Vloerverwarming neemt geen muurruimte in beslag, zodat je volop kunt genieten van de keuken van je dromen.

In nieuwe woningen worden keukens vaak ontworpen als onderdeel van een bredere leefruimte om familie en vrienden beter te kunnen ontvangen als extra ruimte voor entertainment. Huiseigenaren van oudere woningen veranderen en vergroten deze ruimtes vaak om ze aan te passen aan hun moderne levensstijl en om waarde toe te voegen voor doorverkoopdoeleinden. Vloerverwarming is een populaire keuze onder huiseigenaren die hun comfort willen verhogen en de energie-efficiëntie van hun keuken willen verbeteren. Vloerverwarming verspreidt warmte over het hele vloeroppervlak en maakt gebruik van stralingswarmte om de ruimte zachtjes te verwarmen tot de gewenste comforttemperatuur.

interior with kitchen and dining room using StickyMat

Beste afwerkingen voor keukenvloeren

Vloerverwarming kan op bijna alle vloertypes worden geïnstalleerd. Bepaalde vloerafwerkingen hebben temperatuurbeperkingen die de warmteafgifte van de vloer beïnvloeden.

•Hout, pvc, vinyl, laminaat en tapijt zijn beperkt tot 27°C.
•Tegels of stenen kunnen op hogere temperatuur worden gebruikt voor meer warmteafgifte (bijv. 32°C).)

Het is belangrijk om te weten dat een te dikke vloer de efficiëntie van het systeem zal belemmeren, waardoor de vloertemperatuur en de maximale warmteafgifte te laag zullen zijn om warmte te leveren.

Welk systeem moet ik kiezen?

DCM-PRO Systeem

Het DCM-PRO systeem heeft een verwarmingsdraad die is bevestigd op een ontkoppelingsmat die schade aan keukenvloeren met grotere stenen tegels kan voorkomen.

StickyMat Systeem

Het StickyMat Systeem maakt gebruik van verwarmingsdraden die kant-en-klaar op een zelfklevende mat liggen die eenvoudig kan worden uitgerold en op de ondervloer kan worden geplakt.

modern black kitchen

Kosten van vloerverwarming in de keuken

De systemen van Warmup zijn concurrerend geprijsd en door de grotere energie-efficiëntie van vloerverwarming in vergelijking met typische centrale-verwarmingssystemen kun je ook veel lagere verbruikskosten verwachten. Een ruwe schatting van een vloerverwarmingssysteem van 4m2 met isolatie en een verwarmingsregelaar zou ongeveer €500 + BTW zijn. Neem contact op met Warmup voor een offerte voor jouw project.

modern kitchen black and white

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven