/ Blog / Vloerverwarming systeem kiezen

Beste vloerverwarmingssystemen voor commerciële en industriële gebouwen

september 9th, 2021 | Vloerverwarming systeem kiezen

Als u een commercieel of industrieel pand ontwerpt of beheert, moet uw project economisch zijn om te bouwen, relatief lage onderhoudskosten hebben, en een comfortabele omgeving bieden voor de huurders. In dit artikel wordt onderzocht waarom een water- of elektrisch vloerverwarmingssysteem de ideale verwarmingsoplossing is voor commerciële projecten. We zullen kijken naar factoren zoals:

 • De belangrijkste overwegingen voor het verwarmen van commerciële ruimtes
 • De voordelen van vloerverwarming voor industriële projecten
 • Of een hydronisch of elektrisch systeem beter is voor uw project
 • Welke vloerverwarmingssystemen u het beste in uw gebouw kunt installeren
 • Hoe u een Warmup vloerverwarmingssysteem aanschaft

Cruciale overwegingen voor het verwarmen van een commercieel gebouw

Als onderdeel van uw ontwikkelingsproces zal warmtevoorziening een belangrijke overweging zijn en vloerverwarming wordt nu door ingenieurs aanbevolen als een primaire of aanvullende warmtebron in commerciële en industriële eenheden. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van vloerverwarming in commerciële projecten, waaronder lagere bedrijfskosten dan traditionele verwarmingssystemen, flexibele installatieopties en een energie-efficiëntere, schonere en stillere verwarmingsoplossing.

1. Ramen en warmteverlies

Moderne commerciële architectuur bevat een groot percentage glas aan de buitenkant voor esthetiek en ook om licht in het gebouw toe te laten. Het is een uitdaging om een verwarmingssysteem te ontwerpen dat rekening houdt met het warmteverlies en tegelijkertijd de bruikbare vloerruimte niet belemmert, maar vloerverwarming biedt de perfecte oplossing.

2. Slecht geïsoleerde plafonds

Warmte stijgt op natuurlijke wijze op, dus inadequate plafondisolatie laat veel van uw warmte ontsnappen en kan uw stookkosten met 45-50% doen stijgen. Het aanbrengen van goede isolatie op zolder en in vloeren en muren is de eerste stap om dit warmteverlies tegen te gaan.

3. Operationele kosten

Ongeacht het type verwarmingssysteem dat in een gebouw wordt gebruikt, zijn er kosten verbonden aan de maandelijkse werking en het jaarlijkse onderhoud. Deze onderhoudskosten omvatten het vervangen van onderdelen of apparatuur naarmate deze verouderen, het bijwerken van jaarlijkse garanties en regelmatige onderhoudsbeurten, maar vloerverwarming biedt veel waar voor uw geld en besparingen op uw energierekeningen.

4. Lawaai

In een kantooromgeving of een commerciële omgeving is het handhaven van een laag geluidsniveau noodzakelijk voor een optimale productiviteit. Stralende vloerverwarmingssystemen zijn veel stiller dan veel andere vormen van verwarming voor industriële gebouwen.

5. Betrouwbaarheid warmtebron

Elk onderdeel van het verwarmingssysteem moet in aanmerking worden genomen bij het bepalen van de algehele betrouwbaarheid. Vloerverwarmingssystemen bieden een onderhoudsarme oplossing voor commerciële projecten.

Waarom is vloerverwarming de meest efficiënte oplossing voor commerciële gebouwen?

Water- of elektrische vloerverwarmingssystemen zijn een uitstekende oplossing voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de handel. De belangrijkste voordelen van het installeren van vloerverwarming in uw bedrijfspand zijn de volgende:

Lage kosten

Vloerverwarmingssystemen zijn concurrerend geprijsd in vergelijking met andere oplossingen op de markt en zijn zuinig in het gebruik. Vloerverwarmingssystemen bieden lage bedrijfskosten en worden beschouwd als een veel milieuvriendelijkere verwarmingsmethode dan traditionele verwarmingssystemen. Elke ruimte kan worden voorzien van een eigen thermostaat, zodat u alleen kamers verwarmt wanneer ze worden gebruikt in plaats van het hele gebouw de hele dag door te verwarmen.

Geen onderhoud

Het laatste wat een commercieel gebouw in de winter nodig heeft, is dat de verwarming stopt met werken. Warmup vloerverwarmingen vereisen weinig tot geen onderhoud en alle systemen worden geleverd met toonaangevende garantie.

Eenvoudige installatie

Het installatiegemak van ons assortiment vloerverwarmingen maakt ze tot een uitstekende verwarmingsbron voor commerciële projecten van elke omvang. Elektrische systemen zijn snel te installeren, terwijl hydronische vloerverwarmingssystemen langer duren om te installeren, maar op lange termijn nog lagere bedrijfskosten bieden.

Is een water of elektrisch verwarmingssysteem beter voor uw project?

Voor een grootschalige renovatie van een industrieel gebouw of een nieuwbouwproject is een vloerverwarmingssysteem op waterbasis (ook bekend als hydronisch of nat systeem) de perfecte primaire verwarmingsmaatregel om stralingswarmte in de ruimte te brengen. Veel hydronische systemen zijn ontworpen om in een laag betonnen dekvloer te worden geïnstalleerd, waarbij verwarmd water zachtjes in circuits door de verwarmde ruimte wordt gepompt, zodat het hele gebouw van warmte wordt voorzien.

Voor kleinere commerciële ruimtes of voor gebruik als secundaire warmtebron op hogere verdiepingen bijvoorbeeld, kan een elektrische vloerverwarmer een geschiktere oplossing zijn. Ons assortiment elektrische systemen kan snel worden geïnstalleerd en is perfect voor alle soorten renovatieprojecten, waarbij de installatie minder ingrijpend is dan bij hydronische vloerverwarmingen.

Een hybride verwarmingsoplossing met zowel water- als elektrische verwarmingssystemen is ook een goed idee voor bepaalde projecten.

De beste vloerverwarmingsoplossingen voor commerciële en industriële gebouwen

Ons Forte gridsysteem is een geweldige hydronische optie voor grotere projecten. Het is ontwikkeld voor installatie met dragende structurele vloeren en is geschikt voor gebruik met bijna elke vloerafwerking, vooral die met een commerciële toepassing, zoals epoxyverf of hars.

Het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem is een populair elektrisch verwarmingssysteem dat ideaal is voor gebruik in commerciële gebouwen met betegelde vloerafwerkingen.

Een verwarmingssysteem kopen

Als u aan een grootschalig project werkt, kunt u contact opnemen met onze internationale projectdivisie, die u bij elke stap kan helpen om een allesomvattende verwarmingsoplossing voor uw project te vinden.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven