/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Voordeligste vloerverwarming voor de badkamer kiezen

april 29th, 2021 | Elektrische vloerverwarming

Uw badkamer verwarmen met een energiezuinige vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis te voorzien van luxueuze warmte en ruimtebesparende technologie. Als u overweegt uw badkamer of natte ruimte te renoveren en zich afvraagt hoeveel een vloerverwarming zal kosten, zal dit artikel u door alles heen loodsen wat u moet weten, inclusief:

  • Waarom badkamers perfect zijn voor vloerverwarming
  • De beste badkamervloertypes om te gebruiken met vloerverwarmingen
  • Welk vloerverwarmingssysteem is het beste
  • Hoe koopt en installeert u een Warmup verwarming?

Vloerverwarming van ‘s werelds best verkopende merk, Warmup, begint vanaf minder dan €200 en energie-efficiënt om een typische badkamervloer te verwarmen – en dat alles met een levenslange garantie.

De voordelen van vloerverwarming in de badkamer

Badkamers zijn de perfecte ruimte om te verwarmen met een vloerverwarmingssysteem en u kunt een Warmup systeem installeren in alleen deze ene kamer van uw huis of in meerdere kamers. Badkamers en natte ruimtes zijn vaak de kleinste kamers in huis en hebben weinig muurruimte voor traditionele radiatoren, dus een discrete vloerverwarming geïnstalleerd onder de vloerafwerking zal stralingswarmte leveren zonder zichtbaar leidingwerk. Koude wand- en vloertegels worden ook vaak gebruikt in badkamers en vloerverwarming zorgt ervoor dat uw koude vloeren perfect warm aanvoelen na elke verfrissende douche. De lage verbruikskosten van vloerverwarming kunnen u ook helpen geld te besparen op de energierekening van uw badkamer.

U kunt de warmte in uw badkamer ook verhogen met ons assortiment badkamercollectie, met stijlvolle vloeistofvrije badkamerradiatoren, spiegelverwarming en wandverwarming.

Uw badkamer renovatie beginnen 

U kunt onze snelle online offerte-tool gebruiken om de beste verwarmingsoplossing voor uw badkamer te kiezen, maar eerst moet u een paar details berekenen voordat u aan uw project begint. Ten eerste is het belangrijk om de verwarmde oppervlakte van uw vloer op te meten – dit is de hoeveelheid vloeroppervlak die u verwarmd wilt hebben en mag geen ruimte innemen die wordt ingenomen door vaste objecten, zoals het bad of de douche. Om u te helpen een duidelijk badkamerverwarmingspakket samen te stellen, kiezen we voor een gangbare verwarmde vloeroppervlakte van 4 m².

Warmtegeleidingsvermogen van badkamervloertypes

Zodra u de afmetingen van de verwarmde ruimte hebt, moet u ook het type ondervloer van uw badkamer (de laag onder uw huidige vloerbedekking) en de vloerafwerking die u hebt gekozen om de verwarming op te installeren, bevestigen. Vloerverwarmingssystemen kunnen met bijna alle vloerafwerkingen worden gebruikt – van tapijt tot natuursteentegels en van laminaat tot vinyl.

Welk systeem is het beste?

Nu we de vloerafmetingen, het type ondervloer en de vloerafwerking voor dit badkamerverwarmingspakket hebben berekend, kunnen we bekijken welk systeem het meest geschikt is.

Voor een kleinere, normaal gevormde badkamer met een vinyl vloerafwerking is het Warmup StickyMat System een uitstekende keuze. De Warmup StickyMat is een elektrische vloerverwarmingsmat met een zelfklevende rug voor een snelle installatie en dankzij het zeer lage profiel zal de vloer in uw badkamer niet hoger worden.

Alle elektrische vloerverwarmingen moeten worden geïnstalleerd samen met onze hoogwaardige isolatieplaten, die warmteverlies beperken en de opwarmtijden van het systeem verbeteren, en een systeemgebonden thermostaat voor nauwkeurige regeling. De innovatieve Ultralight isolatieplaten en de 6iE slimme WiFi Thermostaat.

De verwarming installeren

Zodra u uw snelle offerte hebt ingevuld, krijgt u per e-mail de specificaties van het systeem dat het beste bij uw behoeften past en leest u ook waar uw dichtstbijzijnde dealer is. U kunt met deze offerte naar uw dealer gaan om het systeem aan te schaffen of uw installateur kan dit voor u doen.

Wanneer u op zoek bent naar een installateur om uw systeem te installeren, zorg er dan voor dat u iemand kiest die ervaring heeft met het installeren van vloersystemen. De meeste elektrische verwarmingen kunnen in een badkamer van gemiddelde grootte in 1 à 2 dagen worden geïnstalleerd, van begin tot einde, inclusief de installatie van uw nieuwe vloerafwerking.

Warmup kan een installateur aanbevelen via ons Warmup Pro netwerk. Warmup Pro is een gemeenschap van de beste installateurs van vloerverwarming in het land en we matchen installateurs met onze klanten. Neem contact op als u een verwarmingssysteem voor uw badkamer wilt aanschaffen en op zoek bent naar een installateur bij u in de buurt..

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven