/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Hoe kunt u de energiezuinigheid van uw huis verbeteren

Als u een renovatieproject plant, is het een goed idee om uw huis energiezuiniger te maken. In deze gids laten we u zien hoe eenvoudig het is om energie in uw huis te besparen, wat goed is voor het milieu en waarmee u ook nog eens geld kunt besparen op uw energierekening. We gaan dieper in op:

 • Hoe vloerverwarmingen het energieverbruik kunnen helpen verminderen
 • Welk verwarmingssysteem is geschikt voor u?
 • De beste isolatie voor uw renovatieproject
 • Het kiezen van de juiste thermostaat
 • Hoe uw project te plannen met Warmup

Manieren om uw huis duurzamer te verwarmen

Woningen in Nederland zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de broeikasgasemissies van het land, dus het verbeteren van de energieprestaties van onze verwarmingssystemen is een belangrijke maatregel die we kunnen nemen om een meer stikstofvrij samenleving te worden. Lokale en nationale financiële stimuleringsregelingen zoals de Groene Huizensubsidies zijn aangeboden om te helpen bij het dekken van de kosten voor het installeren van specifieke verwarmingsverbeteringen in uw woning om te helpen een stikstofvrij energienetwerk te creëren.

Maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen in uw huis te verminderen, kunnen bestaan uit:

 • Vloerverwarming
 • Isolatie voor wanden
 • Vloerisolatie
 • Lucht- en grondwarmtepompen
 • Thermische zonne-energie verwarmingssystemen
 • Biomassa-ketels
 • Dubbele/driedubbele beglazing
 • Tochtwering
 • Verwarmingsregelaars, waaronder slimme thermostaten, zoneregelaars en thermostaten met uitgestelde start

Het brede assortiment verwarmingssystemen, isolatieproducten en thermostaten van Warmup kan de energieprestaties van uw huis helpen verbeteren en uw energierekeningen drastisch verlagen.

Hoe helpt vloerverwarming energie te besparen?

Vloerverwarming is een veel energie-efficiëntere verwarmingsoplossing voor uw huis in vergelijking met standaard centrale verwarming. Vloerverwarmingen maken gebruik van stralingswarmtetechnologie om de mensen en voorwerpen in een kamer direct zachtjes te verwarmen, terwijl radiatoren alleen de lucht in de kamer verwarmen, die gemakkelijk kan ontsnappen – waardoor aanzienlijke energie wordt verspild. Vloerverwarmingssystemen werken ook op lagere temperaturen dan centrale verwarmingssystemen, terwijl toch hetzelfde warmteniveau wordt gehandhaafd, zodat ze minder energie nodig hebben om een optimaal comfortniveau te bereiken.

De verhoogde efficiëntie van Warmup vloerverwarmingssystemen resulteert op lange termijn in aanzienlijke besparingen op de energiefactuur van uw woning. Het gebruik van een slimme thermostaat in combinatie met uw vloerverwarming zorgt voor nog meer energie-efficiëntie en maakt een nauwkeurige warmteregeling en automatische warmteplanning mogelijk.

Om meer te weten te komen over hoeveel geld u kunt verwachten te besparen door vloerverwarming in uw huis te installeren, leest u onze gids over de kosten van vloerverwarming:

Wat kost vloerverwarming?

Energie besparen met elektrische vloerverwarming

Met hun snelle opwarmtijd zijn elektrische vloerverwarmingssystemen een uitstekende keuze om u te helpen energie te besparen in uw huis. Onze collectie elektrische vloerverwarmingen kan snel worden geïnstalleerd en dankzij hun vlakke ontwerp verhogen ze de vloer niet, waardoor ze ideaal zijn voor elk renovatieproject in huis.

Het DCM-PRO Verwarmd Ontkoppelingssysteem is perfect voor installatie bij tegelvloeren en helpt vloertegels te beschermen tegen scheuren als gevolg van zijdelingse beweging van de ondervloer. Als u op zoek bent naar een elektrische verwarmingsmat voor zachtere vloerafwerkingen, is de Folieverwarming ontworpen om stralingswarmte te bieden en een ‘droge’ installatiemethode voor tapijten en vinylvloeren.

electric

Gebruik van water vloerverwarming met warmtepompen

Vloerverwarmingssystemen die compatibel zijn met warmtepompen zullen de energie-efficiëntie van uw woning drastisch verhogen. Warmtepompen zetten energie uit de natuurlijke omgeving om in duurzame energie voor uw huis en zijn het efficiëntst wanneer ze op lagere temperaturen werken. Omdat watervloerverwarming lagere temperaturen gebruikt dan traditionele centrale verwarmingssystemen, zijn onze hydronische vloerverwarmingen het ideale verwarmingssysteem voor gebruik met bodem- en luchtwarmtepompen.

Ons Total-16 systeem is perfect voor woningrenovatieprojecten. Met een systeemdiepte van slechts 16 mm heeft het een verwaarloosbare invloed op de vloerhoogte en biedt het een ‘droge’ installatie zonder dat er dekvloeren moeten worden aangebracht. Het Econna Vloerbalksysteem is een ander geweldig verwarmingssysteem met een laag profiel dat speciaal is ontworpen voor vloeren met balken en latten en ons Clypso Systeem is een populaire watervloerverwarmer voor zwevende dekvloeren.

Het kiezen van vloer- en muurisolatie om warmteverlies te beperken

Warmup levert een reeks isolatieproducten om de warmte binnen en de koude lucht buiten te houden. Onze isolatieplaten en Ultralight vloerverwarmingsplaten verbeteren de opwarmtijd van elektrische vloerverwarming en vloerverwarming met water en geleiden de warmte van het systeem efficiënt over het oppervlak van de vloer of muur.

Onze isolatieplaten kunnen zowel voor massieve wandisolatie als voor massieve vloerisolatie worden gebruikt. Massieve muurisolatie kan op het oppervlak van uw muren worden aangebracht, in tegenstelling tot spouwmuurisolatie, die in een holle ruimte in de muur wordt aangebracht. Ook vaste vloerisolatie wordt gebruikt met een vaste ondervloer, in tegenstelling tot verlaagde vloerisolatie die gebruik maakt van ruimtes onder de vloer.

Als u op zoek bent naar verlaagde vloerisolatie voor gebruik met traditionele houten balken onder vloeren, worden veel van onze natte vloerverwarmingssystemen geleverd met bijbehorende hoogwaardige isolatie van PIR-schuim dat in de ruimte onder de ondervloer kan worden aangebracht.

Kiezen voor energiebesparende verwarmingsthermostaten

De slimme thermostaten van Warmup verbeteren de energiezuinigheid van uw verwarmingssysteem en zorgen ervoor dat er op het juiste moment warmte wordt geproduceerd met de juiste temperatuur voor uw behoeften. Slimme regelingen bieden u een volledig geoptimaliseerde verwarmingservaring met intuïtieve bediening en automatische warmtefunctionaliteit..

U kunt ook overwegen om nieuwe zoneregelaars of een intelligente uitgestelde startthermostaat te installeren, zoals onze 3iE energiemonitoring thermostaat of Tempo programmeerbare thermostaat, die beide een nauwkeurige regeling en een hoger rendement van uw vloerverwarmingssysteem met zones bieden.

Plan uw project met onze online offerte formulier

Onze online offerteformulier maakt het plannen van uw renovatieproject een probleemloze ervaring.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven