/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Koop een compleet vloerverwarmingssysteem voor uw keuken

Vloerverwarming voor je keuken

Als u van plan bent uw keuken te renoveren en overweegt een vloerverwarmingssysteem te installeren als onderdeel van het herontwerp, weten we dat de aanschaf van de afzonderlijke onderdelen voor dit soort projecten een beetje verwarrend kan zijn. In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van de perfecte vloerverwarming voor je keuken en bieden we je ook een verwarmingspakket op maat voor je keuken. U komt het volgende te weten:

 • De meest voorkomende ondervloertypes en vloerafwerkingen voor keukens
 • Het voordeligste verwarmingssysteem en toebehoren voor uw keuken
 • Hoe lang het duurt om een verwarming te installeren en hoeveel het ongeveer moet kosten
 • Een kant-en-klare offerte voor een keuken vloerverwarmingssysteem
 • Hoe koopt u een Warmup systeem?

Populairste keuken vloertypes

Vloerverwarmingssystemen zijn een ideale verwarmingsoplossing voor keukens omdat keukens doorgaans weinig tot geen lege muurruimte bieden voor radiatoren. Een Warmup vloerverwarming biedt stralingswarmte voor het hart van uw huis en wij bieden een scala aan verwarmingssystemen die geschikt zijn voor keukens van alle stijlen en maten. Voordat u begint met de renovatie van uw keuken, is het een goed idee om het type ondervloer van de kamer te achterhalen, zodat u weet welk verwarmingssysteem het beste aan uw eisen zal voldoen. Dit is de laag bouwmateriaal waarop uw huidige vloerafwerking is geïnstalleerd. Een veel voorkomend type ondervloer in Nederlandse huizen is beton, dus gebruiken we dit als onderdeel van ons keukenverwarmingspakket. Een van de meest impactvolle manieren om uw keuken te renoveren is door een nieuwe vloer te leggen. Warmup-systemen werken met alle vloerafwerkingen, dus of u nu kiest voor pvc of vinyl, natuurlijk hout of tegels, wij hebben het perfecte energiezuinige verwarmingssysteem voor u. Tegels zijn echter veruit de populairste vloerafwerking voor moderne keukenrenovaties, dus gebruiken we dit vloertype voor ons pakket.

Berekening van het te verwarmen vloeroppervlak

Zodra u het type ondervloer en de gekozen vloerafwerking kent, kunt u de verwarmde oppervlakte van uw keukenvloer berekenen om een nauwkeurige prijsberekening voor vloerverwarming te krijgen. Het verwarmde vloeroppervlak is de hoeveelheid vloeroppervlak die u door een vloerverwarming wilt laten verwarmen en wordt gemeten in M/2. In keukens is het belangrijk te onthouden dat u het vloeroppervlak onder nieuwe of bestaande keukenkasten of apparatuur niet moet meetellen – meet alleen het vrije vloeroppervlak. Een populaire maat voor verwarmd vloeroppervlak in Nederlandse keukens is 5 M/2, dus gebruiken we deze maat voor ons keukenverwarmingspakket.

De beste vloerverwarmingsoplossing voor uw keuken

Als u alleen in de keuken een vloerverwarming wilt installeren en de rest van uw huis wilt laten verwarmen door een centraal verwarmingssysteem of een andere verwarmingsoplossing, dan is een elektrische vloerverwarming de beste optie. Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn ideaal voor keukenrenovatieprojecten omdat ze snel te installeren zijn en geen grote invloed hebben op de vloerhoogte. Het DCM-PRO Verwarmd Ontkoppelingssysteem is het beste vloerverwarmingssysteem voor gebruik met betegelde vloeren. Het is speciaal ontworpen om vloertegels tegen scheuren te beschermen, door gebruik te maken van een unieke combinatie van een aparte verwarmingskabel die in een anti-fractuurmat is geïnstalleerd. Het DCM-PRO Systeem biedt ook veel waar voor uw geld; als we deze verwarming kiezen voor ons keuken vloerverwarmingspakket over een verwarmd oppervlak van 5 M/2, kost dit ca. € 295 + BTW.

De energie-efficiëntie van uw vloerverwarming verbeteren

Vloerverwarming is een energie-efficiënte verwarmingsmethode aangezien onze systemen minder energie verbruiken om een optimale comforttemperatuur te bereiken in vergelijking met traditionele centrale verwarmingssystemen. Om het rendement van uw verwarming te maximaliseren, raden wij aan isolatie onder het verwarmingssysteem te installeren. Onze isolatieproducten verbeteren de opwarmtijd aanzienlijk en zorgen ervoor dat de warmte die door het vloerverwarmingssysteem wordt geproduceerd, niet uit de kamer ontsnapt. De aankoop van onze met cement beklede isolatieplaten voor gebruik met het DCM-PRO systeem over 5 M/2 kost ca. €120. Voor alle vloerverwarmingen is een systeem gebonden verwarmingsregelaar nodig voor een nauwkeurige temperatuurregeling en een hogere energie-efficiëntie. Om ons vloerverwarmingspakket voor keukens compleet te maken, selecteren we onze bekroonde 6iE Slimme WiFi-thermostaat die automatische warmtefunctie biedt – zodat uw huis altijd op de juiste temperatuur is, op het juiste moment, voor u. De 6iE kost gewoonlijk ca. €195.

Hoe snel vloerverwarming in keukens te installeren

Onze collectie elektrische verwarmingssystemen biedt snelle installatietijden en het DCM-PRO systeem is het snelst te installeren verwarmde ontkoppelingssysteem, met een zelfklevende achterzijde die onmiddellijk op de isolatie kan worden geplakt. In een keuken met een betegelde vloer en een verwarmd oppervlak van 5 M/2, kunt u een volledige installatie verwachten in 1 – 2 dagen. Wanneer u een installateur inhuurt om uw verwarming te plaatsen, zorg er dan altijd voor dat u iemand inschakelt die al eerder met vloerverwarming heeft gewerkt. Warmup kan u helpen met het aanbevelen van vakmensen uit ons Warmup Pro netwerk van installateurs die mogelijk in uw regio werken. De kosten van het installeren van vloerverwarming varieert van regio tot regio, maar een typische vergoeding van €250 – €350 per dag is passend.

Kies uw keuken vloerverwarmingssysteem

Hieronder vindt u een nauwkeurige offerte voor ons klassieke keukenverwarmingspakket op basis van de populaire opties die we in dit artikel hebben onderzocht. Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van dit pakket, klikt u gewoon op de knop om de offerte in te vullen met behulp van onze intuïtieve offertetool. Als u dit verwarmingspakket wilt aanpassen en een offerte op maat voor uw huis wilt maken, kunt u nieuwe details over uw type ondervloer, vloerafwerking en verwarmd oppervlak in de offertetool invoeren voor een nieuwe kostenverdeling voor de perfecte verwarmingsoplossing voor uw keuken.

DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem

DCM product category

Met cement beklede isolatieplaten

insulation board product category

6iE Slimme WiFi-thermostaat

6ie support image

Hoe koop ik een vloerverwarmingssysteem?

Nadat u de details van uw renovatieproject in de offertetool hebt ingevoerd en het beste verwarmingssysteem voor uw keuken hebt gevonden, krijgt u een offerte via de e-mail. U ontvangt dan een digitale specificatie van alle onderdelen die u nodig heeft. U kunt dit meenemen naar uw dichtstbijzijnde Warmup dealer, waarvan u de gegevens krijgt, of u kunt dit document aan de door u gekozen installateur geven, zodat zij het vloerverwarmingssysteem voor u kunnen aanschaffen.

Verkooppunten

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven