Of u nu overweegt vloerverwarming te installeren als onderdeel van uw aanstaande renovatieproject of al geniet van de verborgen warmte van een Warmup vloerverwarmingssysteem in uw huis, een veelgestelde vraag is ´Wat voor onderhoud is er nodig voor een vloerverwarmingssysteem?´.

In deze gids beantwoorden we al uw vragen, en gaan we dieper in op:

 • Advies over het onderhoud en de verzorging van vloerverwarming
 • Onderhoud van elektrische verwarmingssystemen
 • Wanneer onderhoud plegen aan watersystemen
 • De gemiddelde levensduur van vloerverwarmingen
 • Hoe organiseert u een reparatie van uw vloerverwarmingssysteem

Moet vloerverwarming worden onderhouden?

Vloerverwarming is niet alleen een milieuvriendelijkere verwarmingsoplossing voor uw huis en biedt grote besparingen op uw energierekeningen maar heeft ook het grote voordeel dat het weinig tot geen onderhoud vergt. Kortom, u kunt vele jaren profiteren van de voordelen van stralingswarmte zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de warmte onverwachts uitvalt. In tegenstelling tot traditionele centrale verwarmingssystemen hebben elektrische vloerverwarmingen geen regelmatig onderhoud nodig; eenmaal geïnstalleerd door een volledig gekwalificeerde installateur bieden ze eenvoudig te regelen warmte zonder gedoe. Natte systemen, ook bekend als hydronische of warmwater vloerverwarmingssystemen, vereisen af en toe een snelle controle om te bevestigen dat ze volledig operationeel zijn en kunnen soms een professionele onderhoudsbeurt nodig hebben om er zeker van te zijn dat alles optimaal functioneert. Hoewel wij vertrouwen hebben in de duurzaamheid van onze systemen op lange termijn, kunnen er, zoals bij alle technologieën, af en toe problemen optreden die de werking van uw verwarming beïnvloeden en die opgelost moeten worden. Als u momenteel problemen ondervindt met uw Warmup systeem, neem dan contact met ons op en wij zullen u graag helpen. Bekijk ook Warmup Support, onze gespecialiseerde kennisbank met advies over het oplossen van problemen en technische ondersteuning.

Elektrische vloerverwarming onderhoud en service

Ons uitgebreide assortiment elektrische vloerverwarmingen kan snel worden geïnstalleerd en biedt langdurige energiezuinige warmte die vrijwel geen onderhoud vergt. Om te zorgen voor gebruiksvriendelijke, onderhoudsvrije warmte is het belangrijkste dat het systeem correct is geïnstalleerd – de meeste problemen die gebruikers met hun elektrische systemen ondervinden, zijn het gevolg van een ondeugdelijke installatie. Wij raden u altijd aan een installateur te kiezen die al eerder met verwarmingssystemen heeft gewerkt om het systeem te installeren en een volledig gekwalificeerde elektricien om het systeem op het elektriciteitsnet aan te sluiten. Alle Warmup-systemen kunnen intuitief worden aangestuurd met een van onze bekroonde slimme thermostaten, waardoor de dagelijkse controle en het onderhoud van uw verwarmingssysteem eenvoudig is. Vraag vandaag nog een snelle offerte aan als u een elektrisch systeem voor uw woning overweegt.

Water/CV vloerverwarmingssysteem onderhouden

Zoals we eerder hebben geleerd, vereisen water systemen niet noodzakelijkerwijs regelmatig onderhoud, maar u moet het systeem af en toe controleren om te garanderen dat alles in orde is. De vloerverwarmingsverdeler fungeert als het hart van uw verwarmingssysteem, verbindt de verwarmingsbuizen en zorgt voor een nauwkeurige temperatuur- en drukweergave. Via de verdeler kunt u gemakkelijk de operationele status van het systeem controleren, de druk van het systeem controleren om er zeker van te zijn dat de aanbevolen niveaus niet worden overschreden en het debiet van het water controleren met de debietmeters. Lees ons artikel over UFH-verdelers om meer te weten te komen over de werking van onze verdelers. Een ander voordeel van een nat vloerverwarmingssysteem is dat in tegenstelling tot de aanschaf van een nieuwe ketel of radiator voor een centraal verwarmingssysteem, bij de installatie van een water systeem u wordt voorzien van gloednieuwe verwarmingsbuizen, dus u zult niet vertrouwen op het oorspronkelijke leidingwerk van uw woning (die meer dan 100 jaar oud kan zijn). Warmup PE-RT verwarmingsbuis kan worden gebruikt met bijna al onze water vloerverwarmingssystemen en wordt geleverd met een levenslange garantie, wat betekent dat als er iets misgaat, wij de onderdelen gratis vervangen. Als u op zoek bent naar een vloerverwarmingscontract of -dekking of u denkt dat uw systeem een professionele onderhoudsbeurt nodig heeft, neem dan contact met ons op voor advies. Als onderdeel van het onderhoud van de vloerverwarming kan de monteur een druktest uitvoeren en het systeem doorspoelen of beoordelen op vermoedelijke lekken of luchtsluizen. Denkt u aan de aanschaf van een water systeem? Vraag vandaag nog een offerte aan. warmup klantenservice

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

Veel van onze verwarmingsoplossingen worden geleverd met levenslange garantie en zijn voorzien van erkenningen van wereldklasse, zodat u erop kunt vertrouwen dat u met Warmup een leven lang warmte voor uw huis hebt. Vloerverwarming biedt duurzame, onderhoudsarme warmte voor uw huis, ongeacht de grootte of omvang. Vloerverwarming is ideaal voor kleine renovatieprojecten waarbij gebruik wordt gemaakt van uw bestaande ketel of elektriciteit, of u kunt een uitgebreider verwarmingssysteem installeren als de belangrijkste warmtebron voor een groter nieuwbouwproject waarbij gebruik wordt gemaakt van bodem- of luchtwarmtepompen of biomassaketels. Vind het meest geschikte systeem voor uw huis.

Wat als ik mijn verwarming moet repareren?

Als uw vloerverwarmingssysteem het op een bepaald moment laat afweten, kunt u contact met ons opnemen voor assistentie en technische ondersteuning. In sommige gevallen kan het nodig zijn een technicus of elektricien naar uw huis te laten komen om diagnostische tests uit te voeren en het probleem op te lossen. In dergelijke gevallen kunnen we u een technicus bij u in de buurt aanbevelen of u in contact brengen met een Warmup installateur, een netwerk van de beste vakmensen uit de sector. Als een huisbezoek vereist is en u een nieuwe verwarming nodig hebt, kunt u er zeker van zijn dat uw productgarantie u dekt voor alle vervangende onderdelen. Warmup’s befaamde SafetyNet Installatiegarantie beschermt u ook in geval van accidentele schade aan het systeem tijdens het installatieproces.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven