/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Verhoogt vloerverwarming de vloer

januari 27th, 2020 | Elektrische vloerverwarming
underfloor heating polished floor bathroom

Aangezien vloerverwarming direct onder uw vloerafwerking wordt geïnstalleerd, kan er enige impact zijn op de vloerhoogte, maar in veel gevallen zal deze vloeropbouw onopvallend zijn, omdat de verwarming direct in een laag tegellijm kan worden geïnstalleerd of direct in de ondervloer zelf kan worden aangebracht. Als u vloerverwarming achteraf inbouwt als onderdeel van een renovatieproject, kunt u overwegen om een van de lage elektrische systemen van Warmup te leggen.

In deze gids beantwoorden we al uw vragen over de impact van een vloerverwarming op de opbouw van de vloer en bekijken we de dieptes van de elektrische systemen van Warmup, waarbij we onderzoeken welke verwarmingen het beste passen bij de eisen van uw project.

Waarom vloerverwarming de vloerhoogte kan verhogen

Wanneer u een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor uw huis overweegt, denk er dan aan dat de verwarming zelf weinig invloed heeft op het verhogen van uw vloeren, maar dat de systeemspecifieke installatietechnieken, zoals isolatielagen, egalisatiemiddel of dekvloer, kunnen bijdragen aan de opbouwhoogte van de vloer. Deze lagen zijn echter noodzakelijk, zelfs als u alleen maar de vloerafwerking verandert.

Dikte elektrische systemen

Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn doorgaans slanker dan watersystemen en hebben minder effect op de opbouw van de vloer. Elektrische verwarmingselementen zijn verkrijgbaar als verwarmingsmatten of als verwarmingssystemen op basis van draad, beide varianten zijn vaak slechts enkele millimeters dik. Sommige elektrische vloerverwarmingen kunnen worden geïnstalleerd binnen de laag dekvloer, tegellijm of egalisatiemiddel die wordt gebruikt voor uw vloerbedekking, wat betekent dat het systeem uw vloeren niet zal verhogen.

Hoe dik is vloerverwarmingsisolatie?

Isolatie is belangrijk om naast een vloerverwarmingssysteem te installeren, omdat isolatie helpt om de verwarming zo efficiënt mogelijk te laten presteren door het warmteverlies sterk te beperken. Onze isolatieplaten worden aanbevolen voor gebruik met de meeste van onze elektrische systemen en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes van 6 mm – 50 mm, zodat u de perfecte isolatie kunt kiezen die uw vloer niet te hoog verhoogt.

Het achteraf plaatsen van laagprofiel vloerverwarming in uw renovatieproject

In tegenstelling tot een nieuwbouwproject worden bepaalde elementen zoals deuren, ramen en plafondhoogtes bij een renovatieproject vastgezet, dus als u overweegt om een vloerverwarming in uw bestaande woning achteraf aan te brengen, is een vloerverwarming met een laag profiel die de vloerhoogte niet zal verhogen, de meest geschikte optie. Het is mogelijk dat deze systemen niet genoeg warmte produceren als primaire verwarming voor een grotere ruimte, dus we raden u aan om altijd een warmteverliesberekening uit te voeren voordat u een vloerverwarming installeert, omdat u wellicht een specifiek systeem nodig hebt.

Wat is het beste laag-profiel elektrische systeem voor mijn project?

Het populaire StickyMat Systeem is slechts 2.5 mm dik en heeft een zelfklevende achterzijde, zodat er geen aparte lijm nodig is om de verwarming op de ondervloer te bevestigen, waardoor de vloeropbouw nog meer wordt geminimaliseerd. Onze Folieverwarming biedt een ‘droge’ installatie zonder lijm of egalisatiemiddelen; bij installatie naast de bijbehorende Geïsoleerde ondervloer en Dubbele Bovenlaag systemen heeft hij een totale dikte van slechts 7 mm.

Vloerhoogtes in een nieuwbouwproject

Nieuwbouwprojecten maken een diepere installatie van een vloerverwarming mogelijk, omdat u bij de architectuurplanning rekening kunt houden met de afmetingen van de verwarming. Dit betekent dat als u uw droomhuis bouwt, u de hoogte van het plafond kunt bepalen in verhouding tot de dikte van de door u gekozen vloerverwarming, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de impact van een vloerverwarming op de opbouw van de vloer. Water vloerverwarmingssystemen worden doorgaans aanbevolen voor nieuwbouwprojecten. Veel van deze systemen vereisen een laag betonnen dekvloer om het systeem te omvatten, iets wat niet geschikt zou zijn voor renovatieprojecten vanwege de benodigde diepte. Als u een nieuwbouwproject plant, neem dan contact op met onze afdeling Projecten die u wellicht kan helpen bij het specificeren van de meest geschikte vloerverwarmingsoplossing.

StickyMat tegelen

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven