/ Blog / Vloerverwarming installeren

Alles wat je moet weten over vloerisolatie 

Het installeren van hoogwaardige vloerisolatie naast je vloerverwarmingssysteem helpt om de prestaties van de verwarming te verhogen en levert nog meer besparingen op je verwarmingsrekening op. In deze gids beantwoorden we al je vragen over isolatie, zoals:

 • Hoe vloerisolatie werkt
 • De Voordelen van Vloerverwarming isolatie
 • De beste isolatieoplossing voor jouw huis
 • Waar je nog meer isolatie in je huis moet aanbrengen
 • Warmup isolatie kopen

Wat is vloerverwarming isolatie?

Ons assortiment elektrische en watervloerverwarmingssystemen is energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen en is eenvoudig te installeren, discreter en ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Om vloerverwarmingen zo effectief mogelijk te laten werken, moet er een laag ondervloerisolatie worden gebruikt om de opwarmtijd van het systeem te verlengen, de stralingswarmte gelijkmatiger door de ruimte te verspreiden en warmteverlies te beperken – om te voorkomen dat de door het systeem geproduceerde warmte uit de kamer ontsnapt. We leveren een reeks isolatiematerialen voor zowel onze elektrische als hydraulische verwarmingssystemen.

Voordelen van vloerisolatie

1. Lagere verbruikskosten

De beste ondervloerisolatie zorgt ervoor dat alle warmte die wordt gegenereerd door het water- of elektrische vloersysteem binnen de kamer blijft en niet weglekt naar kamers eronder of naar de fundering. Dit betekent dat er minimaal energieverlies is, wat resulteert in lagere verwarmingsfacturen. Het betere reactievermogen van een vloerverwarming in combinatie met isolatie helpt ook het energieverbruik te verminderen en zorgt voor lagere verbruikskosten.

2. Betrouwbaardere, consistentere en snellere verwarming

De verwarming brengt het vloeroppervlak snel op de gewenste temperatuur en schakelt dan alleen uit en aan als dat nodig is om die temperatuur te behouden. De juiste isolatie van de ondervloer helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen, zodat er geen koude en warme plekken ontstaan.

3. Contactgeluidsisolatie

De beste vloerverwarming isolatie voor jouw project

Of je nu een water- of elektrisch systeem voor je huis wilt, Warmup levert een assortiment isolatieoplossingen die perfect passen bij jouw behoeften.

Al onze water vloerverwarmingssystemen worden geleverd met systeemspecifieke water vloerverwarming isolatie. De meeste van deze systemen vereisen een diepere laag ondervloerisolatie waarop de vloerverwarmingsbuizen worden geïnstalleerd, maar als je op zoek bent naar een meer low-profile watervloerverwarming isolatieoplossing, dan heeft het VLo Ultra-12 laagbouwsysteem een ingebouwde isolatielaag die perfect is voor renovatieprojecten.

Als je een elektrische vloerverwarming installeert, is onze Ultralight vloerverwarmingsplaat een ideale keuze. Naast de innovatieve isolatie-eigenschappen heeft Ultralight ook een warmteverspreidende en ontkoppelende laag met geluiddempende eigenschappen. Ultralight levert 50% gelijkmatigere verwarming en 30% snellere opwarmtijden dan standaard vloerdelen en met deze verbeterde prestaties kun je besparen op energiekosten.

Waar moet je nog meer isolatie aanbrengen?

Kwalitatief goede isolatie van de ondervloer is een integraal onderdeel van je oplossing met stralingsverwarming, maar de rest van het huis moet ook goed beschermd worden tegen infiltratie van koude lucht om ervoor te zorgen dat de warmte binnen blijft en niet weglekt.

Wanden

Het installeren van isolatiemateriaal van goede kwaliteit in de spouwmuren is een geweldige manier om de energieprestaties van je huis te verbeteren en je energierekening te helpen verlagen.

Ramen

De meeste ramen die tegenwoordig op de markt zijn, zijn energiezuinig, maar je kunt hun prestaties verhogen door ervoor te zorgen dat de spouw rond het raam goed geïsoleerd is. De eenvoudigste manier om dit te doen is met niet-uitzettend spray-schuim dat verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten. Het vult de holtes sneller en voller dan glasvezelisolatie en zorgt ervoor dat het raam goed wordt afgedicht.

Deuropeningen

Net als ramen kunnen deuropeningen het beste geïsoleerd worden met niet-uitzettend schuim dat gemakkelijk in de opening gespoten kan worden voor een goede afdichting. In sommige gevallen is de spouw te krap om de spuitmond erin te krijgen en in die gevallen kun je het beste glasvezelisolatie gebruiken en die met een plamuurmes in de opening drukken.

Plafonds

Plafonds en zolders zijn twee gebieden die de meeste aandacht verdienen in je isolatieprogramma. Omdat warmte opstijgt, is daar de kans op energieverlies het grootst.

Hoe begin je aan je vloerverwarmingsproject?

Warmup vloerverwarmingssystemen en isolatie zijn verkrijgbaar voor gebruik in alle kamertypes en met alle vloerafwerkingen. Als je wilt weten hoeveel een volledig geïsoleerd systeem voor jouw huis zal kosten, gebruik dan onze innovatieve online offerte-tool om meteen de perfecte isolatie te vinden voor gebruik met je vloerverwarmingen.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven