/ Blog / Badkamer

Hoe je deze winter luxueuze warmte in je badkamer brengt

januari 14th, 2023 | Badkamer
Bathroom UFH Winter

Genieten van een warme en gezellige badkamer in de koudere maanden van het jaar kan de functionaliteit van je huis en ook je gevoel van welzijn veranderen. In dit artikel laten we je de voordelen en het gemak zien van het installeren van vloerverwarming in je badkamer deze winter. Je ontdekt het volgende:

  • Hoe vloerverwarming in de badkamer een betaalbare luxe is die je gevoel van comfort verhoogt
  • De beste systemen om in badkamers te installeren en hoe ze te kopen
  • Het gemak van vloerverwarming installeren
  • Waarom het belangrijk is om de verwarmingseisen van je badkamer te kennen

Maakt vloerverwarming mijn badkamer comfortabeler?

Door vloerverwarming in je badkamer te installeren verander je een typisch functionele ruimte in iets luxueuzer. Met vloerverwarming kan je badkamer automatisch verwarmd worden tot je ideale comforttemperatuur, zodat het verleden tijd is als je uit een warme douche op een koude badkamervloer stapt. Onze collectie elektrische en watersystemen levert kostenbesparingen op lange termijn op en werkt bijzonder goed met de stenen en tegelvloeren die populair zijn in badkamers.

Welk vloerverwarmingssysteem is het beste voor mijn badkamer?

Wij leveren een breed assortiment oplossingen voor badkamerverwarming die geschikt zijn voor badkamers van alle maten en stijlen, zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten. Het type systeem dat het meest geschikt is voor jouw project hangt af van de vloerafwerking, de ondervloer en de grootte van het verwarmde vloeroppervlak.

Het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem is een geweldige elektrische optie voor badkamers met keramische of stenen vloertegels vanwege de ontkoppelende eigenschappen, die schade aan de vloerafwerking door zijdelingse beweging van de ondervloer kunnen helpen voorkomen. Dit systeem levert een snelle en eenvoudige installatie en maakt gebruik van de geavanceerde technologie van Warmup om het energieverbruik tot 35% te verminderen.

Als je op zoek bent naar een waterverwarmingssysteem voor je badkamer, dan is het VLo Ultra-12 laagbouwsysteem een populaire optie. Het lage ontwerp maakt het ideaal voor renovatie in kamers van elke grootte en vorm. De energiezuinige, koolstofarme technologie van de Ultra-12 levert lage verbruikskosten op lange termijn en kan gebruikt worden met zowel traditionele boilers als warmtepompen. Als je een slimme thermostaat gebruikt om je nieuwe vloerverwarming te regelen, wordt de energie-efficiëntie gemaximaliseerd en kun je nog meer besparen op je energierekening.

Is vloerverwarming installeren in mijn badkamer gemakkelijk?

Vloerverwarming aanleggen is een eenvoudig proces. Een zorgvuldige voorbereiding en het nauwkeurig volgen van de instructies voorkomen veel potentiële valkuilen. Als je de badkamervloer wilt vervangen, kun je de installatie van het systeem gemakkelijk combineren met dit vervangingsproces. Wij leveren vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor bijna alle soorten vloerafwerkingen.

Voor de veiligheid moet je zorgen voor een goede waterafvoer en waterdichtheid van het aangewezen ‘natte’ gedeelte van de badkamer, terwijl de bedrading van de thermostaat ook moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.

Wat moet ik weten over de verwarmingseisen van mijn badkamer?

Je moet ervoor zorgen dat je gekozen verwarmingssysteem niet alleen werkt met je vloerafwerking, maar ook krachtig genoeg is om te voldoen aan je warmtebehoefte voor de kamer in kwestie. Als je natte ruimte bijvoorbeeld gevoelig is voor veel warmteverlies, kan het verstandig zijn om een 200W/m2 systeem te kiezen voor een hoger vermogen.

Je moet een warmteverliesberekening uitvoeren voordat je het systeem laat installeren om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de verwarmingseisen van je badkamer. Het installeren van hoogwaardige isolatie bij vloerverwarming is ook belangrijk omdat dit de opwarmtijd verkort en het systeem efficiënter laat werken.

Als je graag wilt genieten van de warmte van vloerverwarming in je badkamer tijdens de wintermaanden, vraag dan vandaag nog een gratis offerte aan. Kies gewoon of je op zoek bent naar een elektrisch of nat systeem en vul een aantal basisgegevens van je project in. Wij laten je dan zien welk systeem het beste bij jouw project past en laten je precies weten hoeveel het gaat kosten.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven