/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Hoe kan ik besparen op mijn verwarming?

Sinds april 2022 zijn de energieprijzen met 54% gestegen, en daarmee ook de kosten voor het verwarmen van uw huis. We begrijpen hoe moeilijk dit soort ongekende prijsstijgingen kunnen zijn, dus in deze gids verkennen we enkele ideeën en nieuwe technologieën die u kunnen helpen om zowel uw energierekeningen als uw koolstofemissies te verlagen. U ontdekt het volgende:

 • Wat de wijzigingen van het energieplafond voor u betekenen
 • Manieren om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren
 • Hoe een slimme thermostaat u geld kan besparen
 • Dingen die u kunt doen om uw huis toekomstbestendig te maken
 • Hoe vloerverwarming uw verwarmingskosten met 30% kan verlagen

Wat is het energieprijsplafond?

Het energieprijsplafond wordt vastgesteld door de overheid en EU om te zorgen voor een maximumtarief dat uw energieleverancier u kan aanrekenen voor een standaardtarief. Wegens de huidige instabiliteit van de energiemarkt zijn de kosten voor energieproductie momenteel zeer hoog, en deze hogere kosten zullen in uw toekomstige rekeningen tot uiting komen.

Gaan mijn energierekeningen meer kosten?

Ja, in de meeste gevallen wel. De kosten zullen variëren op basis van waar u woont, uw metersysteem en hoe u uw rekeningen betaalt. Voor meer informatie over deze prijzen en wat ze voor u betekenen, kunt u contact opnemen met uw leverancier om uw huidige tarief te bespreken.

dcm-pro vloerverwarming keuken

Hoe kan ik de energieprestaties van mijn huis verbeteren?

Om de kosten van stijgende energierekeningen te helpen drukken, is het een goed idee om uw huis energie-efficiënter te maken, zodat u minder energie verspilt en dus minder kosten maakt.

Een populaire methode om de energie-efficiëntie van woningen te verhogen is het aanbrengen van goede isolatie. Door ervoor te zorgen dat de muren, vloeren en zolders van uw huis goed geïsoleerd zijn, blijft de warmte van uw verwarmingssysteem binnen de ruimte en wordt de koude buitenlucht tegengehouden. Ramen met dubbel of driedubbel glas en tochtwering beschermen u en uw gezin ook tegen koude buitentemperaturen.

Het moderniseren van uw verwarmingssysteem is een andere manier om drastisch energie te besparen. Stralende vloerverwarming is een veel schonere en efficiëntere manier om een huis te verwarmen dan traditionele verwarmingssystemen. Door de vloerverwarmingsoplossingenvan Warmup in uw hele huis te installeren, kunt u meer dan 1621 kWh energie per jaar besparen en aanzienlijk besparen. Lees onze expertgids voor meer tips over het verbeteren van de efficiëntie van uw huis.

warmup cement isolatieplaat

Verminder uw energieverbruik met 25% met een slimme thermostaat

Op zoek naar enkele directe stappen die u kunt nemen om uw kosten te verlagen? Als u slimme meerzonethermostaten gebruikt om uw verwarmingssysteem te regelen, kunt u tot 25% extra energie besparen in vergelijking met basisthermostaten.

De collectie slimme thermostaten van Warmup zorgt ervoor dat uw huis op het juiste moment en op de juiste temperatuur wordt verwarmd. Dit soort geoptimaliseerde multi-zone verwarming betekent dat alleen de kamers die warm moeten zijn worden verwarmd, waardoor energie wordt bespaard en kosten worden bespaard. Onze 6iE Smart WiFi-thermostaat is ‘s werelds eerste vloerverwarmingsregelaar met een Smartphone-touchscreen en biedt een intuïtieve bediening en automatische controle van uw verwarming om energieverspilling tegen te gaan. Op zoek naar iets eenvoudigers? De Element WiFi-thermostaat is onze nieuwste innovatie op het gebied van vloerverwarmingsregeling en biedt al onze slimme energiebesparende functies in een mooie en gebruiksvriendelijke verpakking.

De konekt Draadloze bediening voor centrale verwarmingssystemen en watervloerverwarmingssystemen (ook bekend als hydronische systemen) zijn perfect als u op zoek bent naar een upgrade van uw verwarmingssysteem en wilt genieten van de voordelen van Smart technologie. Met behulp van een Warmup Smart Thermostat naast onze MyHeating Smartphone app kunt u honderden ponden per jaar besparen op uw energierekening.

warmup element en 6ie thermostaten

Wat kan ik op lange termijn doen om mijn huis tegen prijsstijgingen te beschermen?

Als u geïnteresseerd bent in lange termijn oplossingen om de duurzaamheid van uw huis te verbeteren en u te beschermen tegen verdere prijsstijgingen, zijn er een groot aantal opties die u kunt onderzoeken.

U kunt overwegen een nieuwe warmtebron te installeren die gebruik maakt van hernieuwbare energie, zoals een grond- of luchtwarmtepomp, een biomassaketel of een thermisch zonne-energiesysteem. Deze energiebesparende maatregelen kunnen duur zijn om te installeren, maar ze verlagen de ecologische voetafdruk van uw huis en kunnen het effect van verstoringen van de energiemarkt verminderen. Elektrische energie is momenteel nog steeds duurder dan gas, maar naarmate de energiesector meer CO2-neutrale technologieën ontwikkelt, zal dit wellicht niet altijd het geval zijn.

Warmtepompen zijn ideaal om te gebruiken met een watervloerverwarmingssysteem , terwijl elektrische vloerverwarmingen geweldig zijn om te gebruiken met zonne-energie als u afstand wilt nemen van het nationale energienet. Lees onze informatieve gids voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van warmtepompen met vloerverwarming.

Verlaag uw verwarmingskosten met 40% met vloerverwarming

Huizen met vloerverwarming zijn comfortabeler en tot 40% efficiënter dan huizen met centrale verwarmingssystemen. Huizen met correct ontworpen vloerverwarming kunnen profiteren van het stralingseffect, dat mensen verwarmt met infrarode energie, in plaats van alleen de lucht op te warmen. Dit betekent dat hetzelfde gevoel van warmte kan worden bereikt met lagere luchttemperaturen, wat het energieverlies met ongeveer 10% vermindert. Correct ontworpen vloerverwarming kan ook het rendement van de warmtebron, zoals de ketel of warmtepomp, met 10-30% verbeteren, omdat het water op lagere temperaturen werkt dan bij traditionele radiatorsystemen. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met vloerverwarming? Lees meer over de exploitatiekosten en besparingen met een Warmup systeem.

element thermostaat woonkamer met sofa

Hoe verbetert vloerverwarming de energie-efficiëntie?

Vloerverwarmingen maken gebruik van stralingswarmte technologie om een ruimte op een veel energiebewuste en efficiëntere manier te verwarmen. Stralingsverwarming verwarmt een kamer vanaf de grond en rechtstreeks in de voorwerpen en mensen in de ruimte, in tegenstelling tot centrale verwarming die zich richt op het verwarmen van de lucht in een kamer, waardoor veel energie wordt verspild. Vloerwarmingssystemen hebben ook snelle opwarmtijden en werken op lagere temperaturen dan centrale verwarmingssystemen, terwijl ze toch hetzelfde warmteniveau behouden, zodat ze minder energie nodig hebben om het ideale comfortniveau te bereiken. Deze energie-efficiënte technologie kan de ecologische voetafdruk van uw huis drastisch verminderen.

Als u op lange termijn wilt profiteren van de kostenbesparingen van vloerverwarming, vraag dan vandaag nog een gratis offerte aan. Geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw, Warmup vloerverwarming oplossingen kunnen worden gebruikt met bijna alle vloerafwerkingen en zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven