/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming in douches en natte ruimtes

Natte ruimtes zijn een steeds populairder wordende interieurtrend, die de functionaliteit van een typische badkamer sterk verbetert. Het verwarmen van de koude tegels van een natte ruimte met vloerverwarming versterkt het gevoel van luxe en netheid van de ruimte.

In deze gids leggen we u alles uit wat u moet weten over het verwarmen van een natte ruimte, inclusief:

 • De voordelen van het gebruik van vloerverwarming in een natte ruimte
 • Hoe kunt u het beste een verwarming installeren?
 • Als u gebruik kunt maken van een vloerverwarming onder een douchebak
 • De ideale accessoires voor de natte ruimte
 • De beste verwarmingssystemen om te gebruiken

Voordelen van vloerverwarming in een natte ruimte

Natte kamers zijn een eigentijdse kijk op de badkamer in huis, met een ‘open’, onafgebakende douche die direct op de vloer afloopt. Door hun open, ruime karakter zijn natte ruimtes ideaal om te worden verwarmd met een vloerverwarmingssysteem.

Vloerverwarming zorgt voor een ‘onzichtbare’ warmte-oplossing, waardoor u uw natte ruimte niet langer hoeft in te richten rond een volumineuze, logge radiator. Het verwarmen van uw natte ruimte zorgt ook voor een groter gevoel van comfort en welzijn in de ruimte; natte ruimtes zijn bijna altijd ontworpen met tegelvloer en wanden en met vloerverwarming behoren koude tegels onder uw voeten tot het verleden.

Vloerverwarmingen zijn ook veel energiezuiniger dan centrale verwarmingssystemen, maken gebruik van een systeem met een van onze slimme thermostaten en besparen zowel op het energieverbruik als op uw energierekening..

Het verwarmen van een tegelvloer

Natte ruimtes worden meestal van vloer tot plafond betegeld met volledig waterdichte afdichtingen en voegen om een ondoordringbaar oppervlak te behouden, waardoor het water niet in de ondervloer en de muren kan dringen. De meest voorkomende soorten vloertegels voor gebruik in een badkamer zijn keramiek en porselein, om meer te weten te komen over de verschillen tussen deze twee afwerkingen lees onze blog Porselein vs. Keramische tegels voor vloerverwarming.

Tegels hebben een hoog warmtegeleidingsvermogen waardoor de tegelvloer perfect te verwarmen is met een vloerverwarmingssysteem. Tegels warmen snel op en houden deze warmte vast, waardoor een volledig betegelde natte ruimte efficiënt kan worden omgevormd tot een warme, gezellige omgeving om te ontspannen.

Installeren van vloerverwarming in een natte ruimte

Natte ruimtes kunnen worden verwarmd met een water of elektrische vloerverwarming. Of het nu gaat om het achteraf inbouwen van een verwarming in een bestaande natte ruimte, het ombouwen van een badkamer tot een natte ruimte of het creëren van een natte ruimte als onderdeel van een nieuwbouwproject, Warmup biedt een scala aan geschikte verwarmingsopties.

Een Warmup systeem kan snel in uw natte ruimte worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde installateur in slechts één dag. Hoewel de installatie eenvoudig en probleemloos kan zijn, adviseren wij vanwege de aard van natte ruimtes om met één van de experts te spreken voor meer informatie over hoe u een succesvolle eerste keer een natte ruimte kunt installeren.

Installatie van een vloerverwarming onder een douchecabine

Een warme douchebak onder de voeten is een heerlijke ervaring en met de vloerverwarming van Warmup kunt u dit vleugje luxe in uw natte ruimte brengen.

Er zijn een aantal zaken die u moet overwegen als u deze verwarmingsoplossing nastreeft. Als u een elektrisch systeem gebruikt, hebt u een opbouw van minstens 12 mm dekvloer en vloerafwerking boven de verwarming nodig om de warmte veilig en efficiënt te kunnen geleiden – het installeren van een douchebak direct bovenop de verwarming zou betekenen dat de warmte niet kan ontsnappen, met als gevolg dat de verwarming doorbrandt. Neem contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft.

Secundaire warmtebronnen voor een natte ruimte

Naast het verwarmen van de vloer en de douchebak van uw natte ruimte met een vloerverwarmingssysteem, zijn natte ruimtes ook de perfecte ruimte in uw huis om de StickyMat 3D wandverwarming van Warmup of andere verwarmingsoplossingen uit onze badkamercollectie te installeren.

Wandverwarming in een natte ruimte

Stelt u zich eens voor dat u in een gezellige natte ruimte doucht met zowel zacht verwarmde vloertegels als wandtegels – door gebruik te maken van Warmup vloerverwarming naast ons StickyMat 3D Wandverwarmingssysteem kan uw droom van een natte ruimte werkelijkheid worden. Wandverwarmingssystemen worden aanbevolen voor gebruik met betegelde of stenen wandafwerkingen en brengen een extra laagje warmte en comfort in de kamer. Dit innovatieve systeem is ideaal als secundaire warmtebron en kan helpen bij het verminderen van de kans op schimmelvorming; het is ook geweldig voor natte ruimtes met een hoger niveau van warmteverlies.

Badkameraccessoires voor een natte ruimte

Andere verwarmingstoebehoren om de installatie in uw natte ruimte te overwegen zijn onder andere het assortiment van Warmup spiegelverwarming en elektrische radiatoren.

De spiegelverwarming is perfect voor het houden van spiegels in badkamers en natte ruimtes vrij van stoom na een warme douche. Ons assortiment van meervoudige staaf en enkele staaf verwarmde handdoekrekken is voorzien van de geavanceerde verwarmingsdraadtechnologie van Warmup, die handdoeken snel droogt, gedempt door vocht in de natte ruimte, waardoor ze zacht opgewarmd en geroosterd blijven.

Beste vloerverwarmingen voor natte ruimtes

Of u nu een natte ruimte van de grond af aan bouwt of een verwarming met een bestaande badkamer achteraf installeert, Warmup biedt een verscheidenheid aan elektrische en watervloerverwarmingsopties om te overwegen.

Elektrische systemen

Onze elektrische vloerverwarmingen bieden een energiezuinige verwarmingsoplossing voor uw natte ruimte. Het assortiment van Warmup brengt een zachte, stralende warmte naar koude wand- en vloertegels.

Warmup DCM-PRO – Ontkoppelingssysteem

Het DCM-PRO-systeem is de ultieme elektrische vloerverwarming voor gebruik met betegelde natte ruimtes. Het biedt een snelle, gelijkmatige warmteafgifte en is voorzien van een unieke anti-breuk mat, die kan helpen om de vloertegels te beschermen en te voorkomen dat ze barsten als gevolg van de beweging van de ondervloer. Het gebruik van de DCM-PRO waterdichte tape met dit systeem wordt ook altijd aanbevolen voor natte ruimtes, omdat het de ondoordringbaarheid van de vloerverwarming sterk verbetert.

dcm-pro vloerverwarming

Warmup StickyMat Systeem – Verwarmingsmat

Het StickyMat-systeem maakt gebruik van een zelfklevende achterzijde voor snelle montage.

stickymat vloerverwarming

Warmup Betonkabel – Vloerverwarmingskabel

Het betonkabelsysteem biedt een grote veelzijdigheid en is voorzien van een dun en stevig verwarmingsdraad.

betonkabel vloerverwarming

Kosten

Het verwarmen van uw natte ruimte met een vloerverwarmingsoplossing biedt een verbeterde energiezuinigheid en een kostenbesparing op lange termijn. Vloerverwarming heeft doorgaans lagere bedrijfskosten dan centrale verwarmingssystemen en een verwarmde natte ruimte is een milieubewustere manier om uw huis te verwarmen.

De kosten voor het installeren van vloerverwarming in uw natte ruimte zullen variëren op basis van de specificaties van uw project. Veel van onze elektrische systemen kunnen in 1 – 2 dagen worden geïnstalleerd in een middelgrote badkamer of natte ruimte.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven