/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Ultralight 4in1 – Baanbrekende vloerverwarming isolatie

WIC 4 piled closed up_Logo

De installatie van isolatie bij elk nieuw vloerverwarmingssysteem is belangrijk om de energie-efficiëntie ervan te maximaliseren. In deze gids laten we zien hoe de Ultralight vloerverwarmingsplaat van Warmup onze meest geavanceerde isolatieoplossing tot nu toe is. U leert het volgende:

 • Waarom isolatie belangrijk is bij vloerverwarming
 • De 4-in-1 voordelen van Ultralight
 • Hoe het Ultralight isolatieplaat u kan helpen geld te besparen
 • Installatietips voor Ultralight

Hoe verbetert Ultralight het reactievermogen van mijn vloerverwarmingssysteem?

Bij de installatie van vloerverwarming wordt altijd isolatie aanbevolen, omdat dit de prestaties van het verwarmingssysteem aanzienlijk verbetert, de opwarmtijd verkort en het warmteverlies vermindert. Isolatie van goede kwaliteit voorkomt dat de warmte van de vloerverwarming naar beneden ontsnapt, zodat de stralingswarmte in de kamer blijft. Met deze verbeterde efficiëntie kan isolatie u ook helpen geld te besparen op uw energierekening.

Ons assortiment water vloerverwarmingssystemen is voorzien van ingebouwde of bijbehorende isolatie, terwijl onze elektrische verwarmingsmatten kunnen worden gekocht met aanvullende isolatie om de energiebesparende functionaliteit van vloerverwarming te verbeteren. De Ultralight is de perfecte isolatieoplossing voor elektrische vloerverwarmingssystemen, omdat hij naast de typische voordelen van vloerverwarmingsisolatie ook beschikt over geavanceerde warmteverspreidings- en ontkoppelingstechnologie en contactgeluidsisolatie eigenschappen.

De 4-in-1 voordelen van Warmup Ultralight vloerverwarming isolatieplaat

Ultralight is ontworpen met het oog op vier belangrijke voordelen: isolatie, warmteverspreiding, ontkoppeling en geluidsisolatie. Het is gemaakt met een meerlaags ontwerp dat aluminium, vlies en PEF-isolatie bevat en zorgt voor 50% gelijkmatigere verwarming en 30% snellere opwarmtijden dan standaardplaten.

Isolatie

Ultralight is gebouwd met hoogwaardige PEF-isolatie die de opwarmtijd van een elektrisch vloerverwarmingssysteem tot 76 minuten kan verkorten en het energieverbruik met 69% kan verminderen.

Ontkoppeling

Door zijdelingse beweging van de ondervloer in woningen (meestal veroorzaakt door temperatuurschommelingen) kunnen stenen en betegelde vloerafwerkingen na verloop van tijd scheuren vertonen. De Ultralight vloerverwarming isolatieplaat is voorzien van een innovatieve ontkoppelingsvlieslaag die tegels en voegen beschermt tegen deze beweging.

Warmtespreiding

Het meerlaagse ontwerp van de Ultralight-plaat maakt ook gebruik van een aluminium diffusielaag die de door uw vloerverwarmingsysteem geproduceerde warmte naar boven reflecteert en gelijkmatig over de vloer verspreidt. Met deze technologie kunt u er zeker van zijn dat uw huis perfect wordt verwarmd volgens uw ideale temperatuurvereisten, zonder warme of koude plekken.

Geluidsisolatie

Ultralight heeft geluiddempende kwaliteiten, wat betekent dat uw huis van meer rust en stilte kan genieten. De akoestische prestaties van Ultralight zijn vergelijkbaar met die van speciale akoestische producten zoals rubber en kurk, zonder afbreuk te doen aan de isolerende, warmteverspreidende of ontkoppelende eigenschappen.

Zal Ultralight mij geld besparen op mijn energierekening?

De koolstofarme technologie van vloerverwarming kan leiden tot lagere bedrijfskosten op lange termijn in vergelijking met meer traditionele verwarmingssystemen en door Ultralight te gebruiken om de prestaties van uw systeem te verbeteren, kunt u deze kostenbesparingen maximaliseren. Met Ultralight kunt u flink per jaar op uw energiekosten besparen.

U kunt nog meer geld besparen door een slimme thermostaat te gebruiken om uw gezoneerde vloerverwarmingssysteem te regelen, zodat het optimaal werkt. Warmup 6iE Slimme WiFi Thermostaat zit boordevol unieke functies zoals automatische verwarming en toegankelijkheid op afstand en kan u tot 25% laten besparen op uw jaarlijkse energierekening. Ultralight versterkt het effect van het stralingswarmte-effect, 100% efficiënte elektrische verwarming en gezoneerde controle van uw Warmup systeem, waardoor het energieverbruik tot 35% wordt verminderd.

warmup slimme thermostaten

Hoe installeer ik Ultralight isolatie?

Ultralight vloerverwarmingsplaten zijn gemakkelijk te installeren. Ze zijn licht en toch groter dan traditionele isolatieplaten, zodat uw installateur ze sneller over uw ondervloer kan leggen. Ultralight kan in bochten of complexe vormen worden gesneden met een standaard hobbymes en dankzij hun unieke constructie zijn ze ook stofvrij, waardoor de installatie schoner is dan ooit.

Volg deze 4 eenvoudige stappen om te installeren:

 • Maak een vlakke ondergrond schoon en droog
 • Voorstrijken met een oplosmiddelvrije primer
 • Spaan 1/4″ flexibele lijm op cementbasis uit
 • Leg de planken op verse groeven met verspringende verbindingen.

De Ultralight isolatieplaat is ook slechts 6 mm dik, wat betekent dat deze vloerisolatie zeer weinig extra hoogte toevoegt aan de afgewerkte vloer, waardoor het ideaal is om te gebruiken in woningrenovatieprojecten. Ultralight is verkrijgbaar bij ons netwerk van verkooppartners. Als u de energieprestaties van uw huis wilt verbeteren en geld wilt besparen op uw energierekening, vraag dan vandaag nog een gratis en onmiddellijke offerte voor vloerverwarming aan.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven