/ Blog / Elektrische vloerverwarming

De voordelen van het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem voor projecten met een laag vermogen

Het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem voor projecten met een laag vermogen is Warmup nieuwste ontwikkeling op het gebied van energie-efficiënte elektrische vloerverwarming. In deze expertgids laten we u kennismaken met de vele voordelen van dit innovatieve systeem, zodat u kunt beslissen of het de juiste vloerverwarmingsoplossing is voor uw huis. U leert het volgende:

 • Het verschil tussen Warmup standaard vermogen en lage vermogen DCM-PRO systemen
 • Hoe de DCM-PRO met laag vermogen perfect is voor huizen met weinig warmteverlies
 • De voordelen van dit vloerverwarmingssysteem met zonne-energie
 • Welke vloerafwerkingen u kunt gebruiken
 • Hoeveel geld u kunt besparen met DCM-PRO

Wat is het verschil tussen DCM-PRO voor standaard vermogen projecten en lage vermogen projecten?

DCM-PRO voor projecten met standaard vermogen is een populair vloerverwarmingssysteem dat stralingswarmte heeft gebracht in huizen over de hele wereld. Met zijn vermogen om een flexibele warmteafgifte te bieden van 112,5 W/m² – 225 W/m² is het een uitstekende keuze voor projecten die een normaal amperage gebruiken (amperage is de meting van de elektrische lading die uw huis veilig kan toelaten), maar als uw huis een lager amperage heeft, dan is een systeem met een lager vermogen nodig. De DCM-PRO voor projecten met een laag vermogen is speciaal ontworpen voor dit soort woningen. Met een lager verwarmingsvermogen van 41,3 – 82,5 W/m² is dit elektrische vloerverwarmingssysteem ideaal voor gebruik in gebouwen met een lage elektrische belasting en weinig warmteverlies.

Wat is het verschil tussen DCM-PRO voor standaard vermogen projecten en lage vermogen projecten? Voor wat voor soort huis is het DCM-PRO systeem met laag vermogen ontworpen?

Woningen met een lager ampèrage van het elektriciteitsnet beperken het aantal elektrische apparaten dat tegelijkertijd kan worden gebruikt, zodat er bij gebruik van een elektrisch vloerverwarmingssysteem met een standaard wattage weinig stroom overblijft voor andere elektrische voorzieningen tijdens het verwarmen van uw huis. De installatie van een systeem met een lager wattage, zoals de DCM-PRO met een gemiddeld vermogen van 55 W/m², vermindert het stroomverbruik van het elektriciteitsnet, zodat u andere apparaten in uw huis kunt gebruiken terwijl de vloerverwarming in werking is.

Met de lagere hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt, is het ook belangrijk op te merken dat het DCM-PRO laag vermogen systeem moet worden geïnstalleerd in goed geïsoleerde huizen waar het warmteverlies minder of gelijk is aan ongeveer 50W/m². De installatie van een goede isolatie van de vloerverwarming bij uw nieuwe verwarmingssysteem is een belangrijke maatregel, omdat het de efficiëntie van het verwarmingssysteem verhoogt, de opwarmtijd verbetert en het warmteverlies via de ondervloer beperkt.

Kan ik het DCM-PRO laag vermogen systeem gebruiken met zonne-energie?

Ja, dat kan. De ultralage vermogensbehoefte van het DCM-PRO-systeem met laag vermogen maakt dit systeem perfect om te installeren met zonnepanelen en batterijen die door hun ontwerp een lagere belasting leveren. Zonne-energie wordt een steeds populairdere energiebron voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten – een schoon en hernieuwbaar alternatief voor bronnen met een hoge koolstofuitstoot, zoals gasketels en kolencentrales. Door de DCM-PRO met laag vermogen te installeren met uw eigen zonnepanelen en batterijen om overtollige energie op te slaan, kan uw huis worden verwarmd met koolstofvrije, zelf opgewekte elektriciteit, waardoor een duurzamere ruimte ontstaat met aanzienlijk lagere exploitatiekosten.

De kosten voor de installatie van DCM-PRO met zonnesystemen zijn afhankelijk van uw locatie en de omvang van uw project. Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een compleet vloerverwarmingssysteem op zonne-energie in uw huis, houd dan uw ogen open voor overheidsinitiatieven die een deel van de installatiekosten kunnen helpen financieren. U kunt direct een offerte aanvragen voor Warmup vloerverwarming met behulp van onze snelle online tool. Voer enkele details van uw project in en wij laten u weten hoeveel het door u gekozen vloerverwarmingssysteem zal kosten.

Huis met zonnepanelen en Warmup vloerverwarming

Wat is het beste vloertype voor het DCM-PRO systeem?

Net als het standaard vermogen systeem kan de DCM-PRO voor laag vermogen projecten worden gebruikt met alle Vloerverwarming vloerafwerkingen , maar is bijzonder geschikt voor betegelde vloerafwerkingen dankzij de ontkoppelingstechnologie, die de vloer kan helpen beschermen tegen scheuren veroorzaakt door zijdelingse bewegingen van de ondervloer. En omdat het systeem minder vermogen vraagt, is de DCM-PRO met een laag vermogen ook geschikt voor een hogere weerstand van de vloerafwerking tot 3,0 tog. Hierdoor kunt u kiezen uit een nog bredere selectie van vloerafwerkingen.

DCM-PRO biedt de snelste installatie van een verwarmd ontkoppelingssysteem, wat betekent dat u snel en met weinig gedoe kunt genieten van de energiebesparende warmte van vloerverwarming. Het DCM-PRO-membraan heeft een zelfklevende rug, zodat het rechtstreeks op de ondervloer kan worden aangebracht zonder dat er een aparte lijm nodig is. Het maakt ook gebruik van een uniek castellatieontwerp waardoor er minder dekvloer- of tegellijm nodig is en met een diepte van slechts 5,5mm is het perfect te installeren in kamers van alle afmetingen met beperkte plafondhoogtes. Als u DCM-PRO met vloertegels gebruikt, kan het direct worden betegeld of als u dit systeem met andere vloerbedekkingen gebruikt, kan het worden bedekt met een laag zelfnivellerende pasta voordat de definitieve vloerafwerking wordt aangebracht.

Hoe controleer ik DCM-PRO?

Vloerverwarming vereist een systeemgebonden thermostaat om de verwarming van uw huis in zones te regelen en de energieprestaties te verbeteren. Een geweldige regelaar voor gebruik met DCM-PRO voor projecten met een laag vermogen is de 6iE WiFi-thermostaat van Warmup. Met ‘s werelds eerste Smartphone touchscreen op een vloerverwarmingsregelaar biedt de 6iE echt gebruiksgemak – gewoon scrollen en vegen om uw ideale verwarmingsschema in te stellen. Met de 6iE en de MyHeating app kunt u automatisch verwarmen en op afstand bedienen waar u ook bent, waardoor de verwarming van uw huis slimmer en intuïtiever wordt.

6ie thermostaat en app

Hoeveel energie kan ik besparen?

Stralende vloerverwarming is een meer energie-efficiënte manier om uw huis te verwarmen en met deze verbeterde prestaties kunt u aanzienlijke besparingen op uw energierekeningen verwachten. De lage vermogen DCM-PRO 100% efficiënte elektrische verwarming en gezoneerde regeling kan het energieverbruik tot 35% verminderen in vergelijking met traditionele radiatorsystemen – waardoor u honderden ponden per jaar bespaart.

Naast de bestaande besparingen van vloerverwarming, kunt u bij gebruik van dit systeem met zonnepanelen en batterijen meer van de tijd 100% van de stroom aan het systeem leveren uit uw eigen zelf opgewekte energie. Deze geavanceerde technologie verlaagt uw CO2-uitstoot en zorgt voor aanzienlijke besparingen op de lange termijn op uw energierekening, terwijl u ook de mogelijkheid hebt om geld te genereren als u een overschot aan elektriciteit produceert dat aan het net kan worden terugverkocht. 

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven