/ Blog / Vloerverwarming installeren

Is elektrische vloerverwarming veilig?

DCM LOW WATT - Bathroom

Elektrische vloerverwarming is een geweldige manier om de duurzaamheid van je huis te verbeteren en omdat elektrische systemen gebruik maken van netstroom, is het begrijpelijk dat je vragen hebt over de veiligheid van het installeren van deze systemen. In deze gids bespreken we de vele manieren waarop de elektrische vloerverwarmingen van Warmup zijn ontworpen met jouw veiligheid in gedachten. Je leert het volgende:

 • Waarom er geen risico op schokken is met vloerverwarming
 • De veiligheidsaccreditaties van onze technologie
 • De beste tips voor het veilig installeren van elektrische vloerverwarming
 • Hoe vloerverwarming allergieën kan helpen verlichten
 • De gemoedsrust die onze garanties leveren

Is het mogelijk om een schok te krijgen van elektrische vloerverwarming?

Maak je je zorgen over de kans op een elektrische schok bij het installeren van vloerverwarming? Hoeft niet. Onze serie elektrische vloerverwarmingssystemen doorloopt een rigoureus onderzoeks- en ontwikkelingsproces, wat resulteert in een echt veilig product met bijna geen risico op schokken. Bovendien wordt elke verwarming individueel getest op 5000 volt voordat ze wordt verzonden.

Hoe zijn de elektrische verwarmingskabels ontworpen voor de veiligheid?

Warmup verwarmingskabels hebben vier verschillende lagen:

De binnenste laag heeft twee interne draden die tweelinggeleiders zijn, wat betekent dat de magnetische velden elkaar opheffen, waardoor interferentie en de kans op geïnduceerde stromen in andere huishoudelijke elektrische apparaten worden verminderd.

De tweede laag is voor de binnenisolatie van de draden en is gemaakt van geavanceerd fluorpolymeer.

De derde laag is bedekt met aardingsvlechtwerk, een koperen omhulsel dat de draad flexibel en duurzamer maakt. Aardingsvlechtwerk heeft een hoger geleidingsvermogen dan geleidingsdraden in het geval van kortsluiting, wat betekent dat de stroom veilig langs de huls wordt geleid, in plaats van een schok te geven aan een voorwerp (zoals een boormachine, in het geval iemand bijvoorbeeld door de vloer boort) dat per ongeluk door de huls heen zou kunnen prikken.

De buitenste laag van de kabel is weer gemaakt van geavanceerd fluorpolymeer, zodat de kabel uiterst veilig geïsoleerd is en eventuele elektrische stroomlekkage wegleidt van de vloerafwerking.

Welke accreditaties hebben de systemen van Warmup?

De draden in de elektrische vloerverwarmingssystemen van Warmup voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn ontworpen om te voldoen aan de elektrische voorschriften, niet alleen in de Benelux, maar ook in Europa en de rest van de wereld. De vloerverwarming van Warmup heeft dan ook talloze testcertificaten van elektrische testinstituten uit de hele wereld. Warmup heeft testcertificaten voor: BEAB, VDE, FIMKO, UL, CSA en ETL.

Ons testproces onderwerpt het verwarmingssysteem aan talloze scenario’s om er zeker van te zijn dat het product optimaal presteert en fysiek duurzaam en elektrisch veilig is en werkt zoals het ontworpen is.

Groene DCM lage wattage kabel

Waar moet ik op letten bij het installeren van een elektrisch systeem?

Elektrische vloerverwarming kan snel worden geïnstalleerd en is perfect voor allerlei soorten woningrenovatieprojecten. Bij het installeren van een elektrisch systeem moet je een aardlekschakelaar gebruiken om te garanderen dat het systeem goed werkt. Een aardlektest of er een onbalans is in de stroom in de draad. Als dat het geval is, sluit de aardlekschakelaar de stroom af om elke kans op een elektrische schok te voorkomen. Kortom, aardlekschakelaars zorgen ervoor dat het systeem wordt uitgeschakeld als er een breuk of onregelmatigheid optreedt. Alle Warmup producten zijn ontworpen om te voldoen aan de British Standards Regulatory Guidelines for Installation of Electrical underfloor heating (Artikel BS7671, Sectie 753). Warmup levert uitgebreide en gedetailleerde installatiehandleidingen zodat je deze richtlijnen gemakkelijk kunt volgen.

Vergeet niet om je systeem te laten installeren door een volledig gekwalificeerde technicus en te laten testen door een gecertificeerde elektricien.

Is het veilig om vloerverwarming te installeren in een natte ruimte?

Vloerverwarming is een bijzonder populaire verwarmingsmethode voor badkamers. De zachte warmte die vloerverwarmingen produceren, verhoogt het comfortniveau aanzienlijk en geeft een echt gevoel van luxe aan koud betegelde badkamervloeren na een ontspannende douche. Een van de vragen die mensen kunnen hebben over het installeren van een elektrisch systeem in een badkamer is of het systeem wel veilig is, aangezien water en elektriciteit een gevaarlijke combinatie kan zijn. Het eenvoudige antwoord is ja, elektrische vloerverwarming is een zeer veilige vorm van verwarming dankzij de geavanceerde technologie van Warmup die voorkomt dat je voor, tijdens of na de installatie per ongeluk iets overkomt.

Is vloerverwarming goed tegen allergieën?

Een ander veiligheidsvoordeel van elektrische vloerverwarming is dat de warmte die van de vloer afstraalt niet alleen het comfortniveau verhoogt, maar ook de luchtkwaliteit in een ruimte verbetert in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Conventionele verwarmingsmethoden richten zich op het verwarmen van de lucht in een ruimte, wat de beweging van stof verhoogt en daardoor ademhalingsproblemen kan veroorzaken voor mensen met een allergie, terwijl vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte om de mensen en voorwerpen in de ruimte direct te verwarmen, waardoor de lucht fris en schoon blijft. Traditionele verwarmingssystemen verlagen ook de luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor de lucht droog en oncomfortabel wordt. Vloerverwarming wordt daarom sterk aanbevolen voor mensen met allergieën.

Welke ondersteuning biedt Warmup als er iets misgaat met mijn installatie?

De vloerverwarmingssystemen van Warmup hebben bewezen een veilige en schone manier te zijn om je huis te verwarmen en al onze systemen hebben toonaangevende garanties, waaronder onze befaamde SafetyNet Installatiegarantie, die je beschermt tegen onopzettelijke schade aan je verwarmingssysteem tijdens de installatie.

Als je ooit problemen hebt met je vloerverwarming, neem dan contact op met ons technische team en we helpen je graag verder. Je kunt ook uitgebreid probleemoplossingadvies vinden op Warmup Support en informatieve videogidsen op ons YouTube kanaal.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven