/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Hoe u uw vloerverwarmingskosten kunt verlagen door de opwarmtijd te verkorten

Vloerverwarming is tot 40% efficiënter dan traditionele verwarmingsmethoden en met deze verbeterde prestaties kunt u ook nog eens aanzienlijk op uw rekeningen besparen. In deze gids onderzoeken we hoe u door de opwarmtijd van uw vloerverwarmingssysteem te verkorten nog meer geld kunt besparen. U ontdekt het volgende:

  • Wat “opwarmtijd” betekent
  • Hoe snellere opwarmtijden van de vloerverwarming leiden tot lagere kosten
  • De kostenbesparende voordelen van isolatie met vloerverwarming
  • Hoe koopt u een complete vloerverwarming?

Wat betekent “opwarmtijd”?

De opwarmtijd is de tijd die uw vloerverwarming nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken, dit kan ook de “opwarmtijd” worden genoemd. Tijdens de opwarmtijd draait het vloerverwarmingssysteem op 100% vermogen totdat het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Zodra het systeem deze doeltemperatuur heeft bereikt, hoeft het deze temperatuur alleen te handhaven door aan en uit te schakelen – wat betekent dat het veel minder stroom verbruikt dan tijdens de aanlooptijd. Dit betekent dat hoe sneller het systeem opwarmt, hoe minder energie het verbruikt, en dus hoe goedkoper het in gebruik is.

U kunt uw doeltemperatuur instellen met een Warmup thermostaat of met behulp van uw op de thermostaat aangesloten MyHeating smartphone app slimme thermostaten verhogen ook de efficiëntie van uw vloerverwarmingssysteem; het gebruik van vloerverwarming met een bijbehorende slimme thermostaat kan u helpen besparen op uw energierekening. 

Hoe kan ik de opwarmtijd van mijn verwarming verkorten om geld te besparen op mijn rekeningen?

De installatie van isolatie bij een nieuw vloerverwarmingssysteem is essentieel om de prestaties van het systeem te maximaliseren.

Een nieuw vloerverwarmingssysteem kan goedkoper zijn dan u denkt, en de verbeterde energie-efficiëntie van vloerverwarming kan helpen uw energieverbruik te verlagen en u op lange termijn geld besparen. De verwarmingsexperts van Warmup testen onze systemen voortdurend en ontwikkelen nieuwe technologieën om de beste manieren te vinden om vloerverwarming te optimaliseren en de handigste manieren te bieden om de exploitatiekosten te verlagen. Ons uitgebreide onderzoek naar de invloed van isolatie op het energieverbruik heeft aangetoond dat hoogwaardige vloerisolatie de sleutel is tot het verbeteren van uw opstarttijden en op zijn beurt de exploitatiekosten helpt te verlagen.

De installatie van isolatie bij een nieuw vloerverwarmingssysteem is essentieel om de prestaties van het systeem te maximaliseren. Isolatie bij vloerverwarming verbetert niet alleen de opstarttijden van het systeem, maar helpt ook warmteverlies via de vloeren van uw woning te voorkomen, zodat de door het systeem geproduceerde warmte in de kamer blijft. Het verminderen van het totale warmteverlies van uw huis zal de energieprestaties van uw huis aanzienlijk verbeteren, zodat uw vloerverwarming een ruimte sneller kan opwarmen en tegelijkertijd de energieverspilling vermindert. Wilt u meer weten over het verminderen van warmteverlies? 

Welke isolatieoplossing is het beste voor mijn vloerverwarmingssysteem?

Ons assortiment elektrische vloerverwarmingen is ontworpen voor gebruik met onze innovatieve isolatieplaten. De Warmup isolatieplaat leidt de warmte naar de plaats waar die nodig is en fungeert tegelijkertijd als een stevige tegelplaat voor meer stabiliteit van de verwarming. De plaat is gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen en aan beide zijden bekleed met glasvezelnet dat is ingebed in een dunne mortel van cementpolymeer. De plaat is sterk en waterbestendig en kan een indrukwekkende gewichtsbelasting van 30 ton per vierkante meter aan. De plaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en is geschikt voor de meeste toepassingen.

De geïsoleerde onderlaag van Warmup is een dunne maar efficiënte thermische barrière die ook het contactgeluid vermindert en bestand is tegen vocht. Het is speciaal ontwikkeld als aanvulling op de folieverwarming onder zachte en veerkrachtige vloerbedekkingen zoals tapijt, vinyl en linoleum.

Al onze watervloerverwarmingssystemen kunnen worden gekocht met bijbehorende systeem specifieke isolatie en sommige systemen hebben ingebouwde isolatie voor een nog vlottere installatie. Het Ultra-12 laagprofiel systeem is een perfecte keuze voor water verwarming bij renovatieprojecten en het slanke ontwerp maakt gebruik van een ingebouwde laag hoogwaardig isolatiemateriaal voor een langere opwarmtijd van het systeem. Lees meer over de vele voordelen van vloerverwarmingsisolatie in onze deskundige blog.

Hoeveel sneller zal isolatie de opwarmtijd van de vloerverwarming verbeteren?

Op basis van uitgebreid onderzoek is bij gebruik van Warmup isolatieplaten in combinatie met vloerverwarmingen de opwarmtijd van de vloer aanzienlijk verkort. Bij gebruik van isolatie kan de vloer in slechts 20 minuten opwarmen, vergeleken met meer dan 2 uur bij een niet geïsoleerde ondervloer. Dat betekent niet alleen een indrukwekkende besparing op de bedrijfskosten, maar ook dat de tijd die uw vloer nodig heeft om warm en comfortabel te worden aanzienlijk korter is.

Bij elektrische vloerverwarming is de beste plaats om isolatie aan te brengen direct onder het verwarmingssysteem. Het isolatiemateriaal voorkomt dat de warmte zich naar beneden verspreidt en reflecteert deze in plaats daarvan terug naar de vloerafwerking. Dit is vooral van belang wanneer de ondervloer van beton is, omdat een niet-geïsoleerde basis de verwarmingseffecten aanzienlijk kan vertragen, zodat deze niet voelbaar zijn in de uiteindelijke vloerafwerking.

Waar koop ik een Warmup vloerverwarmingssysteem?

Als u op zoek bent naar een duurzamere verwarmingsoplossing voor uw huis die uw CO2-uitstoot kan verminderen en u geld kan besparen op uw energierekening, vraag dan vandaag nog een Warmup vloerverwarmingsofferte aan. Met onze online offertetool kunt u een compleet Warmup-systeem aanschaffen met bijbehorende isolatie en een thermostaat en het kan niet eenvoudiger om het perfecte energiezuinige verwarmingssysteem voor uw huis te ontdekken. Voer gewoon de details van uw project in en wij tonen u het beste systeem voor uw behoeften en vertellen u precies hoeveel het zal kosten. U kunt een watervloerverwarmingssysteem rechtstreeks bij Warmup kopen en onze elektrische kachels kunnen persoonlijk worden gekocht bij een van onze landelijke verkooppartners. Zie verkooppunten om de dichtstbijzijnde Warmup wederverkoper te vinden.

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven