/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Hoe sneeuw van een oprit of stoep te verwijderen of te smelten

december 6th, 2022 | Elektrische vloerverwarming

Als u in een koud klimaat woont, weet u maar al te goed hoe moeilijk het is om tijdens een winterstorm een pad naar uw huis of bedrijf open te houden. Hoewel het moeilijk is, is het openhouden van een pad heel belangrijk en als u dat niet doet, kan dat tot ongelukkige omstandigheden leiden. In sommige gevallen, zoals bij een ijsstorm, kan slechts een centimeter ophoping de veiligheid aanzienlijk beïnvloeden en transport verhinderen. In deze blog bespreken we alle verschillende manieren om sneeuw en ijs van een oprit of voetpad te verwijderen en de voor- en nadelen van elk.

Doe-het-zelf methoden

Als u een kleine ruimte of een krap budget hebt, is de kans groot dat u de verantwoordelijkheid voor het verwijderen van sneeuw op u neemt. Met zoveel doe-het-zelf-opties is het soms moeilijk om te weten welke methode het beste is – vooral omdat het soort neerslag en de hoeveelheid zo’n invloed hebben op de beslissing.

Sneeuwschuiven

Misschien wel de meest klassieke sneeuwruimmethode van allemaal is scheppen. Als iets je automatisch doet denken aan rugpijn, kan het niet de beste manier zijn. Uit onderzoek blijkt dat het schuiven van sneeuw elk jaar leidt tot gemiddeld 100 doden en in totaal 11.500 medische noodgevallen en verwondingen die behandeling op een spoedeisende hulpafdeling vereisen (Nationwide Children’s Hospital, 2019). Desondanks, met zijn lage kosten en gebrek aan impact op het milieu, blijft schuiven nog steeds populair.

Om uw huis of bedrijf sneeuwvrij te maken door te schuiven, moet u tijd en fysieke mogelijkheden hebben. Tijdens een zware sneeuwstorm kan het nodig zijn om meerdere keren te schuiven om een open toegang te behouden.

Zout

In de categorie van goedkope sneeuwverwijderingsmethoden na het schuiven komt het gebruik van zout. Zout doet goed werk bij het smelten van minimale ijs- of sneeuwophopingen, maar is niet ideaal voor grotere stormen. Het veelvuldig gebruik van zout is populair, maar heeft ook zijn nadelen.

Vaak blijven eigenaren van huisdieren weg van het gebruik van zout vanwege de negatieve gevolgen die het kan hebben voor hun harige vrienden als ze het inslikken. De ASPCA legt uit dat zelfs de producten met het label “huisdiervriendelijk” schadelijke chemische stoffen kunnen bevatten, zoals ureum of magnesiumchloride (ASPCA, 2019).

Het zijn niet alleen huisdieren die lijden onder het gebruik van sneeuwsmeltend zout. Het gebruik van zout eist ook een tol op het milieu. Er wordt geschat dat elk jaar 20 miljoen ton zout op de Amerikaanse wegen wordt gestrooid. Nog verontrustender is dat zout, eenmaal ingebracht, niet kan worden teruggehaald uit de bodem of waterwegen. De impact van deze toevoeging aan ons milieu is bestudeerd en de bevindingen tonen aan dat ecosystemen en de menselijke gezondheid lijden onder de watervervuiling die zout creëert. In sommige gebieden is het water zo vervuild dat mensen met een hoge bloeddruk wordt geadviseerd het niet te consumeren (Columbia University, 2018).

Sneeuwblazen

Voor huiseigenaren die genoeg hebben van sneeuwruimen, maar nog niet klaar zijn om de verantwoordelijkheid aan iemand anders over te dragen, bieden sneeuwblazers een doe-het-zelf-aanpak waarmee u zich een professional voelt. Hoewel het nog steeds nodig is dat u zich inpakt en naar buiten gaat, maken sneeuwblazers de vereiste fysieke vaardigheden aanzienlijk minder als het gaat om sneeuwruimen.

Klinkt goed, toch? Hier komt het slechte nieuws: wees bereid om geld uit te geven! Sneeuwblazers kunnen meer dan 2.000 dollar kosten en hebben vaak onderhoud nodig. Bovendien werken ze op brandstof of elektriciteit, wat de totale rekening nog hoger maakt.

De extra kosten zijn één ding, en een ander ding om te overwegen is opslag. Het opslaan van een sneeuwblazer kan niet alleen een taak zijn waarbij de resterende brandstof moet worden afgetapt, maar het kan ook een onhandig item zijn om te bezitten. Terwijl sommigen ideale opslagruimte hebben voor een dergelijk item, zullen velen moeite hebben om zo’n groot stuk gereedschap op te slaan.

Oppervlakte Verwarmingsmatten

Misschien wel de minst voorkomende van alle doe-het-zelf sneeuwsmeltmethoden zijn de verwarmde vloermatten. De impopulariteit van buitenvloermatten wordt toegeschreven aan het feit dat ze onpraktisch en inefficiënt zijn. Het grote voordeel van verwarmde vloermatten is dat ze op elk bestaand oppervlak kunnen worden gebruikt. Verwarmde vloermatten zijn ontworpen om vóór de sneeuwval te worden gelegd, te worden aangesloten en het werk te laten doen.

Sneeuwval is vaak onvoorspelbaar en doet zich voor terwijl we niet thuis zijn. Om deze redenen is een oplossing die elke keer moet worden aangebracht en handmatig moet worden geactiveerd niet erg praktisch. Bovendien dragen de handmatige activering en het ontbreken van een temperatuursensor bij tot een hoog energieverbruik.

Werkelijk, mensen hebben evenveel of meer geluk gehad met tarps als met verwarmde oppervlaktematten. Hoewel beide normaal gesproken gelijke blikken krijgen van nabije buren, moeten beide methoden nog aan populariteit winnen, ondanks hun vermogen om sneeuw te verwijderen.

Professionele sneeuwruimmethoden

Om een aantal redenen kunt u op een punt komen of in een situatie komen waarin u zich tot een meer professionele sneeuwruimmethode wendt. Helaas zijn niet alle professionele sneeuwruimmethoden 100% betrouwbaar, net als doe-het-zelfmethoden. Voordat u uw schep weggooit, kunt u de voor- en nadelen van professionele sneeuwruimmethoden overwegen.

Huur iemand in

De meest gebruikelijke methode voor professionele sneeuwruiming in de meeste gebieden is het inhuren van een persoon of een groep personen om de klus te klaren. Inhuren voor sneeuwruiming is een snelle oplossing die vaak geen voorafgaande kosten met zich meebrengt. Afhankelijk van uw situatie kunt u een wintercontractprijs of een prijs per bezoek laten vaststellen.

Sneeuwruimingsdiensten kunnen duur en ook onbetrouwbaar zijn. Het is belangrijk om duidelijke behoeften vast te stellen met degene die u inhuurt voor uw huis of bedrijf, zodat zij kunnen zorgen voor een schoon oppervlak wanneer u dat nodig hebt. Dit begint met de beslissing of u een sneeuwruimingsdienst of een sneeuwruimingsdienst inhuurt.

Sneeuwruimingsdienst

Sneeuwruimservice bestaat normaal gesproken uit scheppen en/of sneeuwblazen. Deze optie kan een kostenbesparend alternatief zijn voor ploegservice voor kleine ruimtes. Afhankelijk van waar je woont kan professionele sneeuwruiming $50-100 per uur kosten volgens Fixr.

Voor commerciële ruimtes of lange opritten biedt een sneeuwruimservice een praktische oplossing. Sneeuwruimen voor een standaard oprit kost gemiddeld 75 dollar per bezoek. Bij zware accumulatie of lange/steile opritten wordt deze prijs snel vermenigvuldigd (Fixr, 2019).

Wat u ook kiest: sneeuwruimen of sneeuwschuiven, een groot nadeel is dat een ruimte normaal gesproken maar één keer wordt vrijgemaakt. Het probleem daarbij is dat terwijl de sneeuw zich ophoopt de ingangen niet open zijn. Afhankelijk van uw behoeften en de storm kan dit gevaar variëren.

Verwarmde opritsystemen

Voor huis- en bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar de meest betrouwbare manier om hun eigendom ijs- en sneeuwvrij te houden, is de installatie van een verwarmd opritsysteem een aanrader. Wat misschien een ontmoedigend project lijkt, kan eenvoudig worden gemaakt met de nieuwe opties die op de markt beschikbaar zijn.

Verwarmde opritsystemen verhogen de waarde van uw eigendom en bieden gemoedsrust dankzij automatische activeringsopties. Als u het beu bent om sneeuw te ruimen, kunt u uzelf deze winter veel tijd besparen door een verwarmd opritsysteem te installeren.

Hydronische systemen

Hydronische systemen worden aangesloten op een ketel in uw huis en staan bekend om hun lage bedrijfskosten. Vanwege de bijbehorende ketel en de noodzaak van een geheel nieuwe oprit zijn hydronische systemen voor buiten echter vaak duur.

Hoewel de lagere bedrijfskosten van water buitensystemen verleidelijk zijn, is het belangrijk om na te gaan welke gevolgen dit heeft voor de verwarming. Water systemen doen er normaal gesproken langer over om een oppervlak boven het vriespunt te verwarmen. Uiteindelijk betekent dit dat er enige tijd sprake kan zijn van accumulatie op het oppervlak. Het is belangrijk om factoren buiten de bedrijfskosten in overweging te nemen, zoals de initiële investering en de onderhoudskosten.

Elektrische verwarming

Een elektrisch verwarmd opritsysteem bestaat uit verwarmde kabels die in het opritmateriaal zelf zijn verwerkt. Elektrische verwarmingssystemen voor buiten hebben vaak een slechte reputatie vanwege de hoge gebruikskosten, maar dankzij productontwikkeling is het nu voor meer woningen en bedrijven mogelijk om praktische elektrische oprit- of looppadverwarmingssystemen te installeren.

De installatie van een elektrisch systeem voor buiten bespaart klanten doorgaans geld in vergelijking met het inhuren van sneeuwruimers of sneeuwschuivers. Een oprit van 10’x20′ kost, uitgaande van het Amerikaanse nationale gemiddelde, 96 cent per uur om te werken. Een elektrisch verwarmd opritsysteem is ontworpen om aan te klikken bij het eerste teken van neerslag onder het vriespunt om te allen tijde een sneeuw- en ijsvrij oppervlak te garanderen. Deze manier van werken zorgt voor veiligheid en het meest efficiënte gebruik van het systeem omdat het alleen het oppervlak boven het vriespunt verwarmt wanneer dat nodig is.

In tegenstelling tot water systemen kunnen elektrische opritverwarmingssystemen worden geïnstalleerd op een bestaande oprit of looppad. Verwarmingskabels worden gewoonlijk verkocht in twee vormen: losse kabel of matten. Zodra een van beide opties is bevestigd aan het aardoppervlak of de bestaande oprit/ looppad, kan asfalt, beton of bestrating worden aangebracht.

Elektrische systemen verschillen ook van water systemen doordat ze geen onderhoud vereisen. Eenmaal geïnstalleerd kan het systeem vrijwel worden vergeten. Dit voordeel is gunstig voor bedrijfseigenaren en voor mensen die plannen hebben voor veroudering.

Elektrische buitenwarmte is de enige chemievrije optie om sneeuw te ruimen van opritten en 1looppaden2. Regelmatig gebruik van chemicaliën voor het smelten van sneeuw eist een tol van huisdieren, auto’s, tuinen en oppervlakken van opritten. De aantasting die wordt veroorzaakt door producten voor het smelten van sneeuw is een extra kostenpost die vaak wordt vergeten.

Conclusie

Hoewel het soms moeilijk en onaangenaam is, kan men moeilijk beweren dat sneeuwruimen onmogelijk is door de vele methoden die tegenwoordig beschikbaar zijn. Het maakt niet uit of u thuis of op het werk bent, sneeuwruimen is belangrijk voor de veiligheid en een open in-/uitgang moet te allen tijde worden gehandhaafd. Het is belangrijk om vooruit te plannen voor sneeuwruimen als u in een koud klimaat woont op basis van uw behoeften en mogelijkheden.

Bekijk het Warmup sneeuwsmelt assortiment

Een offerte indienen

Over de auteur

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven