Hoe werken vloerverwarmingssystemen?

Vloerverwarming met water is een moderne verwarmingsoplossing die verwarmd water door buizen pompt die in de vloerconstructie zijn geïnstalleerd, waardoor warmte vanaf de grond door je hele huis wordt uitgestraald. Deze verwarmingssystemen worden steeds populairder bij energiebewuste consumenten die zich bewust zijn van de impact van energieverspilling op zowel het milieu als hun energierekening. Goed geïsoleerde huizen moeten worden geïnstalleerd met een even efficiënt verwarmingssysteem en ons assortiment watersystemen is perfect voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Ontdek alles wat je moet weten

Welk systeem moet ik kiezen?

Bekijk ons hele assortiment vloerverwarmingssystemen.

De beste watersystemen voor nieuwbouw

Je droomhuis bouwen? Een watersysteem is een geweldig idee.

Renovatie met water vloerverwarming systeem

We leveren een reeks systemen met een laag profiel die geschikt zijn voor alle renovaties.

water underfloor heating on tile

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming met water?

De collectie watervloerverwarmingssystemen van Warmup is bewezen veel energiezuiniger dan conventionele verwarmingsmethoden en levert een moeiteloze, duurzamere verwarmingsoplossing voor je huis die je op de lange termijn geld kan besparen. Deze systemen kunnen automatisch werken wanneer ze aangesloten zijn op een Warmup Thermostaat – waardoor ze zichzelf regelen en een ruimte nooit oververhit of onderverhit raakt. Stralingswarmte is ook veel beter voor de luchtkwaliteit in de ruimte, het houdt de ruimte frisser dan wanneer deze wordt verwarmd door conventionele radiatoren en het verwijdert het probleem van stofcirculatie veroorzaakt door radiatoren die deeltjes omhoog en omlaag brengen. De watersystemen van Warmup hebben vrijwel geen onderhoud nodig en worden geleverd met uitgebreide garanties voor je gemoedsrust.

modern spacious kitchen area

Voor welk soort project is een watersysteem geschikt?

Ongeacht je vloerafwerking, kamertype of projectspecificaties, ons uitgebreide assortiment natte vloerverwarming biedt een energiebesparende verwarmingsoplossing voor je huis. Onze systemen zijn ideaal voor nieuwbouwprojecten waarbij in de ontwerpfase rekening kan worden gehouden met de installatievereisten, terwijl we voor bestaande woningen een reeks oplossingen bieden die aan je eisen voldoen. De VLo Line vloerverwarmingssystemen met een laag profiel zijn speciaal ontworpen voor renovatieprojecten omdat ze een verwaarloosbare vloerhoogte toevoegen aan een kamer.

Als je een watervloerverwarmingssysteem overweegt voor je volgende project, vraag dan vandaag nog online een onmiddellijke offerte aan en ontdek hoeveel je voor een systeem kunt verwachten te betalen. Je kunt de watersystemen rechtstreeks bij Warmup kopen of in de winkel bij ons netwerk van verkooppartners.

Onze systemen zijn scherp geprijsd en hun energiebesparende technologie betekent dat je op de lange termijn aanzienlijk kunt besparen op de energierekening van je huis.

PE-RT Pipe cutaway

Hoe installeer ik vloerverwarming?

Zodra je een specifiek systeem hebt gekozen dat past bij de vereisten van je project, moet de installatie worden uitgevoerd door een volledig gekwalificeerde vloerverwarmingsinstallateur. Watersystemen kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd: systemen die een ‘natte’ installatiemethode bieden waarbij de buizen in een laag dekvloer worden ondergedompeld, en systemen die een ‘droge’ installatie leveren, zonder deze noodzaak. Alle watersystemen van Warmup maken gebruik van een van onze geavanceerde verwarmingsbuizen die de stralingswarmte optimaal verdelen en via een Warmup verdeler, mengeenheid en bedradingscentrale zijn aangesloten op je warmtebron. Deze systemen zijn ook voorzien van bijbehorende isolatie om de efficiëntie van de technologie te maximaliseren. Je kunt een hydronic systeem ook gebruiken met een traditionele ketel of alternatieve warmtebronnen zoals een thermische zonne-energie-, biomassa-, grond- of luchtwarmtepomp.

De prijzen voor het leggen van vloerverwarming variëren van regio tot regio en van project tot project, maar je kunt verwachten dat je ongeveer €200-400 per dag betaalt voor een gekwalificeerde installateur. Warmup biedt ook een grondige adviesdienst die u helpt bij het selecteren van het ideale systeem voor uw behoeften via onze wereldwijde projectenafdeling.

Warmup manifold

Wat doet de verdeler?

De verdeler is een geavanceerd stukje techniek dat fungeert als centraal middelpunt voor de ‘zones’ van het vloerverwarmingssysteem – hij maakt gebruik van een thermomotor en zonekleppen en maakt het mogelijk om je ruimte op te delen in onafhankelijk beheerde zones voor een efficiënte, geregelde regeling. In combinatie met een mengeenheid mengt de verdeler warm water van je warmtebron met koeler water van de vloercircuits om de ideale watertemperatuur te leveren en door te pompen voor de verwarmingsbehoeften van het circuit. In de meeste verwarmingssystemen is een mengeenheid nodig, maar als de warmtebron de primaire temperatuur laag genoeg kan leveren om aan de ontwerpbehoeften te voldoen, is een mengeenheid misschien niet nodig (meestal bij lucht- en grondwarmtepompen).

Konekt wireless controls thermostat

Hoe regel ik een vloerverwarmingssysteem?

Met een warmwaterthermostaat kun je je vloerverwarming intuïtief regelen. De thermostaat communiceert met het bedradingssysteem dat op zijn beurt communiceert met de warmtebron, mengeenheid en de thermomotoren en kleppen van de zone (indien aanwezig) om te detecteren wanneer een specifieke zone de juiste temperatuur heeft bereikt. Als het primaire verwarmingscircuit een aanvoertemperatuur tussen 55 – 75°C (25-55°C voor warmtepompen en zonne-energie) heeft bereikt en de thermostaat om meer warmte vraagt, begint de regeleenheid te werken. Als de luchttemperatuur in de kamer de gewenste instelwaarde bereikt, zal de thermostaat de verwarming uitschakelen. Als de primaire verwarmingstemperatuur onder een bepaald niveau zakt, schakelt de regeleenheid zichzelf automatisch uit om te voorkomen dat er koel water door het verwarmingssysteem circuleert en energie wordt verspild. Dit is onafhankelijk van de temperatuur die op de thermostaat is ingesteld en verbetert de energiezuinigheid aanzienlijk.

Get a Free Instant Quote Today

Transform the way you heat your home with Warmup, the world’s best-selling floor heating brand.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven