Channel 5’s Droomkeukens en -badkamers met vloerverwarming

Simon Allsop en zijn gezin wonen al meer dan twintig jaar in hun huis in Worcestershire en wilden hun keuken moderniseren en veranderen van een eenvoudige bijkeuken in het ware hart van het huis. Warmup vloerverwarming werd gebruikt om de ruimte energiezuinig te verwarmen en de hele transformatie werd vastgelegd door Channel 5 voor hun televisieprogramma Dream Kitchens & Bathrooms .

Een droomkeuken ontwerpen op televisie

Toen de familie Allsop in september 2021 begon met het plannen van hun keukenrenovatieproject, wisten ze dat ze een uitnodigende ruimte wilden creëren met speciale accenten zoals glazen werkoppervlakken en de nieuwste energiebesparende technologie. Met een beetje geluk en slim onderzoek viel hun inspirerende project op bij Mark Millar’s Dream Kitchens and Bathrooms op Channel 5, en hun renovatietocht werd in maart 2022 uitgezonden in huizen in het hele land.

Nu 4 van hun 5 kinderen niet meer thuis wonen, wilden Simon en zijn vrouw de ruimte aanpassen aan hun eigen behoeften en wilden ze geen compromissen sluiten op het gebied van design, zoals lompe radiatoren aan de muren. Omdat ze al eerder vloerverwarming in hun huis hadden geïnstalleerd, wisten ze dat een elektrische vloerverwarming de ideale verwarmingsoplossing voor hun nieuwe keuken zou zijn vanwege het gebruiksgemak, de duurzame technologie en de lage verbruikskosten.

Een vloerverwarmingssysteem heeft zoveel voordelen ten opzichte van conventionele verwarming. En je kosten laag houden en je ecologische voetafdruk verkleinen is een enorme bonus – The Allsops

Energie besparen met het DCM-PRO systeem van Warmup

Het DCM-PRO verwarmde ontkoppelingssysteem werd gekozen als de beste verwarming voor de nieuwe keuken van Allsop. Het DCM-PRO elektrische vloerverwarmingssysteem kan snel worden geïnstalleerd en de hogere energie-efficiëntie van vloerverwarming in vergelijking met traditionelere verwarmingsmethoden kan enorm besparen op de energierekening. Dit systeem was perfect voor gebruik met de nieuwe Karndean vinylvloeren van Allsop en is ook ideaal voor keukens met stenen of keramische vloertegels omdat de ontkoppelingstechnologie tegelvloeren helpt beschermen tegen beschadiging. Het lage ontwerp van de DCM-PRO is ook perfect voor alle soorten renovatieprojecten in ruimtes met vaste plafondhoogtes omdat het een verwaarloosbare impact heeft op de vloerniveaus.

De installatie van het nieuwe DCM-PRO systeem in de keuken van Allsop verliep soepel en probleemloos. Met een verwarmd vloeroppervlak van ongeveer 18 m2 (rekening houdend met de ruimte die de nieuwe kasten en het kookeiland in beslag nemen) werden eerst de Ultralight vloerverwarmingsplaten van Warmup op de ondervloer gelegd voor een betere energie-efficiëntie. Isolatie is de sleutel tot het verbeteren van de prestaties van vloerverwarming – het zorgt voor snellere opwarmtijden en garandeert dat de warmte die door het systeem wordt geproduceerd in de kamer blijft. Het DCM-PRO membraan werd snel op zijn plaats gelegd bovenop de isolatieplaten met behulp van de zelfklevende achterkant en de verwarmingskabel werd vervolgens eenvoudig met de hand in het membraan bevestigd – waardoor een optimale warmteafgifte gegarandeerd werd. Na het testen en aansluiten door een gekwalificeerde elektricien werd de verwarming bedekt met zelfnivellerende pasta voordat de vloer definitief werd afgewerkt.

Vloerverwarming heeft de manier waarop we de keuken gebruiken compleet veranderd. Het is zoveel comfortabeler en warmer – De Allsops

Eenvoudige bediening met de 6iE slimme wifi-thermostaat

Alle vloerverwarmingen moeten worden geregeld door een systeemthermostaat voor nauwkeurig warmtebeheer en grotere kostenbesparingen. Voor de keuken van Allsop werd de 6iE Slimme WiFi-thermostaat van Warmup gekozen om hun nieuwe DCM-PRO Systeem aan te sturen.

De 6iE Smart WiFi-thermostaat is ‘s werelds eerste vloerverwarmingsthermostaat met een Smartphone touchscreen dat intuïtieve bediening biedt – gewoon scrollen en vegen om je ideale verwarmingsschema in te stellen. De 6iE maakt ook automatische verwarming mogelijk dankzij de SmartGeo technologie die je routines kan leren en je ideale temperatuur kan instellen zonder dat je zelfs maar een nieuw programma hoeft in te stellen. Dankzij de energiemonitoringfunctie en de mogelijkheid om hem op afstand te bedienen, waar je ook bent met je telefoon, kan het gebruik van de 6iE met de Warmup Smartphone apps ‘MyHeating’ je energieverbruik met 25% verminderen en je energierekening helpen besparen.

De thermostaat weet wanneer ik het huis verlaat en wanneer ik terugkom. De technologie is fantastisch

Vraag vandaag nog een offerte aan voor vloerverwarming voor je eigen droomkeuken.

De vloerverwarming van Warmup heeft het huis van de Allsop’s voorzien van energiezuinige, stralende warmte. Hun nieuwe keuken is nu een warme en stijlvolle ruimte om te ontspannen, te koken en te eten terwijl ze tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Als je geïnspireerd bent door het keukenrenovatieproject van Allsop en je eigen droomkeuken wilt creëren met Warmup vloerverwarming, kun je vandaag nog een gratis offerte aanvragen. Met behulp van onze innovatieve online offertetool hoef je alleen maar de details van je project in te voeren en wij laten je weten welk elektrisch of watervloerverwarmingssysteem perfect is voor jouw behoeften en hoeveel het precies gaat kosten. Alle Warmup systemen worden geleverd met toonaangevende garanties en kunnen worden gekocht bij uw dichtstbijzijnde verkooppunt.

Volg om meer projecten te bekijken


Social case studies
The Allsops
Social case studies
Warmup Nederland

Productinformatie

Lees meer over de UFH-producten die in dit project worden gebruikt.


Heeft u vragen over Warmup?

Als u geïnteresseerd bent in het specificeren van vloerverwarming in uw volgende project, neem dan vandaag nog contact met ons op.


Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven