Vloerverwarming versus conventionele radiatorverwarming

Blader door elke interieurtijdschrift en u zult merken dat in de foto's van badkamers, keukens en woonkamers nooit radiatoren te zien zijn. Wij zijn van mening dat radiatoren inefficiënt zijn, duur in onderhoud en waardevolle ruimte in beslag nemen. Interieur ontwerpers weten dit en proberen deze waar mogelijk te vermijden.
Inefficiënte verwarming
De afbeelding rechts geeft een voorbeeld van hoe de warmte van een radiator wordt overgedragen. Het laat zien hoe het een benauwde, oncomfortabele sfeer kan creëren en hoe de warmte verloren kan gaan via wanden, plafonds en daken. De oneven warmteverspreiding van de typische verwarmingssystemen verwarmen een ruimte door de omringende lucht intensief te verhitten, deze lucht trekt naar boven richting het plafond, koelt af en valt dan naar beneden tot een hoogte waar de warme lucht gevoeld kan worden.
Thermische afbeelding vloerverwarming versus conventionele radiatorverwarming
Zoals u ziet in de tekening van elektrische vloerverwarming hieronder, levert de warmte die uitgestraald wordt door de vloer met Warmup® vloerverwarming (links) veel sneller de gewenste temperatuur in de kamer dan een standaard cv-installatie (rechts). Deze tekening laat ook duidelijk de gelijkmatige warmtevrespreding van de elektrische vloerverwarming zien in vergelijking met de centrale verwarming.
© Warmup plc | Elektrische Vloerverwarming BE 472
472